"Atatürk'ün Gizemli Vasiyeti"

"Atatürk'ün Gizemli Vasiyeti"
Yazar Baran Aydın’ın kaleminden çıkan “Atatürk’ün gizemli vasiyeti” okuyucuyla buluştu. Yazar Aydın, kitabında, Atatürk’e dair bilinmeyenleri okuyucuya sunuyor.

Destek Yayınları’ndan çıkan Yazar Baran Aydın’ın yeni kitabı “Atatürk’ün gizemli vasiyeti” raflarda yerini aldı. Yazar Baran Aydın, “Atatürk’ün gizemli vasiyeti” adlı kitabında Atatürk’e dair bilinmeyenleri ve gizlendiği iddia edilen vasiyetini okuyucuya aktarıyor. Aydın’ın Atatürk’ün bilinmeyenlerine dair oluşturduğu kitabının bir kısmında şunlar yer alıyor:

“Atatürk'ün vefatından bir süre sonra Çankaya Köşkü'nde bulunan 105 adet sarı dosya Ziraat Bankası'nın zemin katındaki özel kasalara konuldu ve 50 yıl boyunca açıklanmaması koşuluyla saklandı. Devlet yetkilileri ise 2005 yılına kadar 105 adet dosyanın varlığı hakkında sessiz kalmayı tercih etti. Gazi Mustafa Kemal henüz kurulan Türk devlet dinamiklerinin her bir parçasını ayrı ayrı dizayn ederken çok dikkat etmişti. İnce eleyip sık dokumasına rağmen içinde çok yakın çevresi dışında kimseye açamadığı bir sıkıntı taşımaktaydı.

İçinde taşıdığı bu rahatsızlık 1927 yılında tamamladığı Nutuk’un son cümlelerine yansımıştı: “İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır” Bir çözüm bulmalıydı. Gelecekte Türk devletiyle husumeti olanların dahi engel olamayacakları bir çözüm! Gelecek nesillere aktarılacak ve içinde taşıdığı rahatsızlığı giderecek oranda önemli bir çözüm! Nihayet Gazi Paşa, yıllar öncesinden düşünmeye başladığı sorunun çözümünü bulmuştu! Milletine, Türk devlet geleneğine uygun şekilde hazırlayacağı bir vasiyetname bırakmayı planlamıştı.

Günü geldiğinde vasiyetnamesini devlet yetkilileri açıklayacak ve Gazi Paşa’nın bilinmesini istediği gerçekler bir bir ortaya çıkarılacaktı. Ayrıca vasiyetname bir nevi II. Nutuk olacaktı! Nutuk’ta paylaşılmayan 1927 yılından önceye ait konular ve belgeler de bu vasiyetnamede yer alacaktı. Ayrıca 1927 yılından sonra sakladığı belgelerin yorumlarına da ikinci Nutuk’ta yer verebilecekti.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum