M.Ali Şahin'den İtiraz Var!

M.Ali Şahin'den İtiraz Var!
Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Meclis Başkanı Çiçek'in hükümlü MHP Milletvekili Engin Alan için hazırladığı teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Balyoz davasında cezası kesinleşen hükümlü MHP Milletvekili Engin Alan için hazırladığı yasa teklifinin yankıları sürüyor. Çiçek'in incelemeleri için siyasi partilere gönderdiği teklife ilişkin Ak Parti cephesinden ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den geldi.

Şahin, gazetecilerin, Çiçek'in, milletvekillerinin kesinleşen mahkeme kararlarının yasama döneminin sonuna bırakılmasını öngören yasa teklifine ilişkin sorularını yanıtlarken, “Kesinleşen mahkeme kararı, bir yasayla nasıl ortadan kaldırılacak?” diye sordu.

Şahin, anayasanın “milletvekilliğin düşmesi”ni düzenleyen 84. maddesine dikkati çekti. Bu madde uyarınca milletvekili hakkında kesinleşen hükme ilişkin tezkerenin Meclis Genel Kurulu'nun bilgisine sunulmasıyla milletvekilliğinin düştüğünü kaydeden Şahin, “Bu hüküm ortadayken, bunu bir yasa ile dolanarak milletvekilliğinin devamını sağlamayı anayasal bir sorun olarak görüyorum. Anayasa'ya aykırılıkla karşılaşırız diye düşünüyorum” dedi.

Şahin, “Öneri geçici çözüm olabilir mi” sorusunu cevaplarken de, sorunun ancak anayasa değişikliğiyle çözülebileceğini düşündüğünü, Anayasa değişikliği olmaksızın yasayla milletvekilliğinin devamını sağlamayı mümkün görmediğini söyledi.

Şahin, anayasa değişikliği konusunda ise “Bunu gruplar, grup başkanvekilleri bir araya gelerek görüşsünler” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum