Ukrayna'da Demokrasi Skandalı

Ukrayna'da Demokrasi Skandalı
Bugün Ukrayna'nın doğusunda düzenlenen bağımsızlık referandumunda oy verme işlemi sırasında yaşananlar skandal olarak yorumlandı.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı muhaliflerin kontrolündeki Donetsk ve Lugansk kentlerinde bugün bağımsızlık referandumu düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Erteleyin" tavsiyesine rağmen yapılan oylamada kabin ve zarfın olmaması dikkat çekti.

ÖZERKLİK SORULDU

Batılı ülkeler tarafından da eleştirilen referandumdaki oy pusulasında, "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin/Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin özerkliğini destekliyor musunuz?" diye soruldu.

ZARF YOK, MÜHÜR YOK, SİLAH VAR

"Evet" ya da "hayır" seçenekleri bulunan oy pusulalarında seçmenlerin kalemle iki şıktan birini işaretledi. Oy verme işleminde zarf ve mühür kullanılmazken, bazı seçim merkezlerinde kabin de bulunmadığı görüldü.

Oyların şeffaf sandıklara açık olarak atılmasıve sandık başında eli silahlı kişilerin beklemesi de dikkat çekti.

sad_2474.jpg

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERDE OY KULLANIYOR

Donetsk'te bulunan BBC muhabiri Piers Scholfield, seçmen listeleri olmasına rağmen,herkesin istediği yerde oy kullanabildiğini söyledi. Kentte BBC'nin konuştuğu bir kişi, başka bir yerde kayıtlı olmasına rağmen adını söyleyip kimlik kartını gösterdikten sonra oy kullanmasına izin verildiğini belirtti.

ukraynada-yapilan-referandumda-demokrasi-skandali_9466.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.