Siyasetten Ayrı Kalacakları Dönemde Planları Ne?

Siyasetten Ayrı Kalacakları Dönemde Planları Ne?
AK Parti'nin 3 dönemi geride bırakan bakan, milletvekili ve yöneticileri, siyasetten ayrı kalacakları dönemle ilgili planlarını yaptı.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) geçtiğimiz günlerde aldığı “üç dönem kuralına devam” kararı, AK Parti'li bazı milletvekillerinin planlarını değiştirdi. İktidar partisinde 70 civarında milletvekili tüzük gereği bir yıl sonra milletvekiliğine yeniden aday olamayacak. Bu sebeple Başbakan'ın Köşk'e çıkması durumunda yerine gelecek yeni genel başkanın üç dönem kuralını değiştireceğine kesin gözüyle bakanların yanı sıra, milletvekillikleri sona erdikten sonra ne yapacaklarını planlayanların sayısı da oldukça fazla. Üç dönem kuralarından etkilenecek olan AK Partili vekillerden bazıları kitap yazacağını, bazıları torun seveceğini, bazıları akademik kariyer yapacağını, bazıları ise eski mesleğine geri döneceğini dile getirdi. Milletvekilliği sona erecek bazı isimlere 'bundan sonra ne yapacaklarını' sorduk. 

İşte cevaplar: 

Nihat Ergün  (Eski Sanayi Bakanı): Bir şey söylemek için henüz çok erken, bir planım yok. Zamanı gelince ne yapacağımıza karar veririz.

Recep Akdağ  (Eski Sağlık Bakanı): Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmalarına katılacağım.

Mehmet Durdu Kastal  (Osmaniye Milletvekili): Ankara'da yaşamaya devam edeceğim. Zaten siyasete girmeden önce ticaret yapıyordum. 45 yaşında bir insanım. Boş duracak halim yok. Henüz bir plan yapmadım ama eskiden olduğu gibi ticaret yaparım büyük ihtimal.

Muzaffer Baştopçu (Kocaeli Milletvekili):  Siyaset tek kapılı bir oda gibidir. Girdiniz mi çıkamazsınız. Siyaset yapmayacağım diyemiyorsunuz. Milletvekilliği sona erse de, partim için çalışmaya devam edeceğim.

Ünal Kacır (İstanbul Milletvekili):  Hiçbir planım yok. Ben 41 yıldır siyaset yapıyorum. Siyasetçinin siyaseti teneşirde biter. İlla ki Meclis'te olacağız diye bir kaide yok. Yani Meclis'te olmasam da siyasete devam.

AK Parti Genel başkan yardımcısı
Hüseyin Çelik:  Üniversitede ders veririm
Ben siyasetçilerin tanıklık ettikleri dönemleri kaleme almaları gerektiğini savunuyorum. Üniversitelerde ders veririm, konferanslara katılır, STK'larda çalışırım, kitap yazarım, boş durmam.

Gıda, tarım ve hayvancılık bakanı
M. Mehdi Eker: Tarım konusunda kitap yazacağım
Kitap yazmayı hedefliyorum. Türkiye'de özellikle tarım konusunda herkes bir şey söylüyor ama bu konuya entelektüel bir bakış açısı yok. 'Tarım ve hayat' içerikli bir kitap yazacağım.

AK Parti Grup Başkanvekili
Nurettin Canikli: İngiltere'ye gidip doktora yapacağım
“Banka ve finans konusunda 1991'de İngiltere'de master yapmıştım. Şimdi de doktoraya devam edeceğim. En az altı ay boyunca ders çalışıp, hazırlık yapacağım. Eğitimim en az üç yıl sürecek.”

Eski Milli?Eğitim Bakanı
Nimet Baş: Avukatlık mesleğime devam edeceğim
“En ufak bir tereddüt olmadan siyasete veda edeceğim. Daha önce avukatlık yapıyordum. Milletvekilliğim sona erdikten sonra da mesleğime devam edeceğim.”

AK Parti grup başkanvekili
Mustafa Elitaş: Torun sevip 23 yılın birikimini yazacak
 Henüz bir plan yapmadı. Kayseri'deki ticari işlerini oğullarına devretmiş durumda. Yeniden iş hayatına atılmayacak gibi görünüyor. Elitaş'ın planları arasında 'torun sevmek' ve 23 yıllık siyaset yolculuğu konusunda kitap yazmak var.

“Süper üçlü” yine bir arada
 Siyasi hayatlarında yolları hiç ayrılmayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya'nın 3 dönem sonrası planları da ortak olacağa benziyor. Necati Çetinkaya, Çetinkaya Eğitim ve Kültür Vakfı'nda daha aktif rol almayı planlıyor. Çiçek ve Aksu'nun da bütün bu çalışmalarında yanında olacağının altını çiziyor.

TÜRKİYE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum