Karadavi'den Boykot Çağrısı

Karadavi'den Boykot Çağrısı
Mısırlı alim Yusuf Karadavi, Mısır halkına ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot etme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı adayı Abdulfettah Sisi’nin adil olmayan bir şekilde gücü ele geçirdiğini belirten Karadavi, “Sisi seçilmiş cumhurbaşkanını koltuğundan indirdi, şimdi onu nasıl cumhurbaşkanı seçebiliriz?” ifadelerini kullandı.

Karadavi, Sisi’nin ülkeye çöküşten başka bir şey getiremeyeceğini belirterek, İsrailli liderlerin Sisi’yi desteklediğini de hatırlatarak, bu durumun Filistin davasına da büyük zarar vereceğini ifade etti.

Katar’da yaşayan Karadavi’nin açıklamaları, İhvan'a karşı duran ve darbe rejimini destekleyen bazı Körfez ülkelerinin Doha’ya tepki göstermesine neden oluyor.

Karadavi, Mısır’da ocak ayında yapılan anayasa referandumunda boykot edilmesi yönünde fetva vermiş ve anayasa referandumuna katılmayı günah ilan etmişti.

Sisi seçimin favorisi

26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sisi en güçlü aday olarak gösteriliyor.

Sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

İnsan hakları örgütleri, askeri idarenin bağımsız medya ve muhalefet üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana Mısır'da yaşanan çatışmalarda binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve Müslüman Kardeşler hareketinden yüzlerce kişi hakkında açılan davalardan idam kararları çıktı. Askeri yönetim Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş durumda.

Ülkede en son mahkeme tarafından yargılanan 683 darbe karşıtına idam cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum