Kudüs'te Osmanlı Küllerinden Doğuyor

Kudüs'te Osmanlı Küllerinden Doğuyor
Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu Kültür Bölümü bünyesinde bu yıl açılan Osmanlıca kursu ilk mezunlarını verdi.

Başkonsolosluk Kültür Bölümü eğitim binasında yapılan mezuniyet törenine, Kudüs Başkonsolosluğu Kültür Bölümü Başkanı Sedat Yılmaz, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Filistin Koordinatörü Kürşat Mahmat, Başbakanlık Devlet Arşivleri görevlisi ve Osmanlıca arşivleri uzmanı Ramazan Tuğ katıldı.

Kursu tamamlayan öğrencilere sertifikaları, Osmanlı arşivleri uzmanı Ramazan Tuğ tarafından verildi. 

Toplam 14 öğrencinin mezun olduğu kursta dersleri veren Tuğ, törende yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimizin çoğunluğu hukukçu, öğretim üyesi ve doktorlardan oluşuyordu. Amacımız Osmanlıca kaynaklardan istifade etmek isteyenlere yardımcı olabilmekti" dedi.

Kursun ilk kurunda kursiyerlere Osmanlıca anlamayı öğretmeye çalıştıklarını belirten Tuğ, ikinci kurda ise belge diplomasisi üzerine eğitim verdiklerini ifade etti.

Tuğ, "Öğrencilerimiz gayret gösterdi ve başardılar" diye konuştu.

Osmanlıca kursunun açılması sürecinde her türlü teknik altyapı ve donanım ihtiyacını karşılayan TİKA'nın Filistin Koordinatörü Mahmat da "Bu program bize çok farklı kapılar açtı, açmaya da devam edeceğine inanıyorum. Bu konuda bize uzman göndererek destek veren Başbakanlık Devlet Arşivlerine de katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tören sonrasında kursiyerler, toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.