Bahçeli'den Feyzioğlu'na Tepki!

Bahçeli'den Feyzioğlu'na Tepki!
Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli Danıştay olayını değerlendirdi Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu suçladı.

Bahçeli, konuşmasına çiftçilerin yaşadıkları ekonomik sorunları dile getirerek başladı. Türk çiftçisi nasıl yaşayacağım, nasıl doyacağım diye düşünürken, Başbakan yandaşlara el uzatmaktadır. Seçimde istismar için çiftçiyi gündeme almaktadır.

İç Anadolu ve Akdeniz'deki şiddetli kuraklık çiftçileri kötü etkilemiştir.

Başbakan Erdoğan, Suriye'den gelenlere oluk oluk para akıtacağına, çiftçilerimizin durumlarını düşünmelidir. Parti olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Onların sorunlarına çözüm olmaya her zaman devam edeceğiz.

Demokrasi tahammül sistemidir. Sabrın olmadığı biryönetimin demokrasiyle örtüşmesi mümkün değildir. Otoriter rejim ile demokrasiyi birbirinden ayıran en büyük özellik farklı görüşlere tahammüldür.

Tavsiyemiz: Sinirlerini kontrol ettirmesi mümkünse de istirahate çekilmelidir.

Başbakan karanlık çemberin haricinde kim varsa kavgalı ve hasımdır. Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde yaşanan ve devlet protokol kurallarının yerlere serildiği sahneler bunun son örneğidir.

Başbakan ile TBB Başkanı arasındaki dalaşma tasvif edilemez çirkinliktedir. Burada hukuk yutkunmuş, adalet yara almıştır. Meseleye tek taraflı yorum getirmek objektir değildir. Başbakan ile TBB Başkanı arasındaki tartışma zinciri bir çok açıdan sorgulanmayaaçıktır. Erdoğan, Danıştay'a geldiği esnada Baro Başkanı ile dostane bir şekilde tokalaşmıştır. İkili gülücükler eşliğinde hasret gidermiştir. 4 Ocak 2014'te Dolmabahçe'de sürpriz bir şekilde görüşmüş, yeniden yargılama görüşmesi yapmıştır.

Baro başkanı bazı ricalarını iletmişti. Böylesine birbirine böyle muhabbetle yaklaşan ikilinin böyle atışması bizi şüphelendirmiştir.

TBB Başkanı kendisine ayrılan süre kapsamında konuşma yapmaktadır, Ancak TBB Başkanı süre, sınır ve kapsam açısından uzun tutmuş demokratik imkanı istismar etmiştir. Danıştay'ın kuruluş anlamına uygun davranmamıştır.

Yüksek yargı, siyasete ayar verilecek ucuz yerler değildir. O kürsü üzerinden polemik yapmamalıdır. TBB Başkanı'nın konuşması alenen kışkırtıcıdır.

Eleşti yağmuruna tutulan Erdoğan, Feyzioğlu'nun gollük pasını iyi değerlendirmiştir. Cumhurbaşkanığı konusuna gelince oturudğu yerden kürsüdeki konuşmaya müdahale etmiştir. Üstüne yürümeye teşebbüs etmiştir.

TBB Başkanı'nın kendini beğenmiş tavrı Başbakan'ı tahrik etmiş ve kızdırmıştır. Baro başkanı çalmış, Başbakan oynamıştır! Danıştay'da herkes rolünü iyi oynadı. Konuşmanın sonunda Erdoğan'ın tepkisi önceden planlanmış bir oyunun parçasıdır.

Başbakanın ne kadar tahammülsüz olduğunu iyi biliyoruz. Kendisinin edeple yollarını nasıl ayırdığını gördük, görüyoruz.

İsten mizansen, ister kurgu, isterse anlık gelişen bir olay olsun. Skandaldır, söz kesenlerin ayıbıdır.

Erdoğan sağ duyu ve olgunlukla dinlemeliydi. Katılmadığı şeyleri konuşma bitince ya konuşmacıya söyleyecek ya da yalaka medya aracılığıyla konuşma yapacaktır. O gün gördükler kavga değil, danışıklı dövüştür.

Başta sayın Gül'ü el hareketleriyle dışarı davet etmesi büyük saygısızlıktır. Gül'ün bu duruma düşmesi de çok acıdır.  Bu Türk devlet geleniğinin inkarıdır. Bu tablo utanç vericidir. Erdoğan'ın arkasına bakmadan yürüyüp gitmesi, başka Gül'e sonra da diğer misafirlere büyük terbiyesizliktir.

Devleti hababam sınıfına çevirdi. Gül böyle bir tiyatroda ne işi var. Cumhurbaşkanlığı onun bunu peşinden giden bir konum mudur?

Olaydan 1 gün sonra... Bazı gazetelerin başlıklarına dikkat edin.

Danıştay'daki tabloya one minute demek için zihin özürlü olmak gerekir. Çünkü başbakan buna ihtiyacı var. Davos'taki mizansene ihtiyaç duymaktadır.

Buna inanacak kimse kalmadı. Başbakan'ın işi gücü yalan ve kumpastır.

Başbakan Erdoğan, haksızlık yapan birini arıyorsa içtiği sudan yansıyan resmine bakmalıdır. Husumet mücadelesi genişletip sürdürmektedir.

İster AYM'de dolsun, ister Danıştay'da boşalsın! Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ı 10 gömlek büyüktür. Senden bir yol olmaz, Cumhurbaşkanlığı görevi sana düşmez!

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı hiçbir çıkar grubunun emaneti olamaz. Çankaya Atatürk'ün açtığı zafer sayfalarını sonuncudur. 11 cumhurbaşkanının görevlerini yapıp yapmadığını analiz etmek şuan yapabileceğimiz bir şey değildir. Tarihçilerimiz yanıtı verecektir. Önemli olan dünden çıkardığımız sonuçlarla geleceğe bakmaktır.

Cumhurbaşkanı Cumhur'un başıdır. Tüm Türk vatandaşlarının çatısıdır. Kökeni, yöresi, anasının dili ne olursa olsun Türk milletine mensubiyetten onur duyan, aynı vatanda nefes almaktan gurur duyan her kişinin cumhurbaşkanıdır, Cumhurbaşkanı ayıran değil, kucaklayan olmalıdır.

Cumhurbaşkanı milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlere sahip olsun, demokrat olsun diye ortak çatı adayının tercümanı olduk.

Bu teklifimiz büyük ölçüde makul bulunmuş ve ilgi görmüştür. Milletimiz ortak çatı adayından memnun olmuştur. Ortak çatı adayı milletimizi tümüyle kavrayan biridir.

Bizim çağrımız Kandille iş tutanlara, İmralı'da nöbet tutanlara değil, PKK'ya teslim olan buruşmuş zihinlere değildir. Bizim çağrımız millet aleyhine fena emellere sahip olanlara değildir. Bizim çağrımız hırsızlara değildir. Bizim çağrımız büyük Türk milletinin kendisine, ruhumuzadır.

Ortak çatı candır. Kimin hangi siyasi aidiyete ait olduğu önemli değildir. Vatan için, gelecek için, vatan için bir araya gelebilmekdir. Ortak çatı adayı Çankaya'nın değerli 12'nci ismi olacaktır. Bu partiler üstü amaçtır. Türkiye'nin ayağa kalkması için ortak çatı adayı şarttır.

Ortak çatı adayı, partilerarasında ittifakla değil, milletin arzusu ve desteğiyle olacaktır. Teklifimiz AKP'ye oy veren kardeşlerimize, CHP oy verenleredir. BBP'den SP'ye, DP'ye kadar oy veren kardeşlerimizedir. Biz Türk milletinin güç birliği sağlamasını amaçlıyoruz.

Ortak çatı adayı teklifimiz sonrası dört bir koldan çamur attılar. Akıllarınca sulandırmaya çalıştılar. Çatı aday girişmini yadırgadım dediler, 9 maddelik itiraz getirdiler.

ERDOĞAN'IN AFYON KONUŞMASI

Sanki cumhurbaşkanlığı seçimine değilde LYS'ye hazırlanıyor diyor. Bunların üstlerinde çatı yok, diyor.

Erdoğan 61 hesabını güç bela bulmuş kerametler bulmuştur. Erdoğan'ın biraz düşününce kimin geometride iyi olduğunu bilir. Mesela bir yamuk çizmiş hırsızları için ealmıştır. Paralel çizgiden, paralel örgüt çıkarmıştır. Kare şeklinde kutulara paralar koymuştur. Daire çizmiş karakterindeki köşeleri yumuşakmıştır.

Biz üçgen çizdik, Başbakan küp üstüne küp çizmiş içini de haram parayla doldurmuştur. Götürmenin, yürütmenin okulunda ekol olmuştur. Merakını yakında gidereceğiz. 17-25 yazılı küplerden seni çıkarıp inşallah adalete teslim edeceğiz.

DEMOKRATİK İSLAM KONGRESİ

Bölücülerin iştirakiyle İslam kongresi düzenlenmiş. İmralı canisinin Diyarbakır'daki kongreye gönderdiği mesaj hükümet eliyle yerine ulaştırılmıştır. Sanırsınız İmralı'daki cani hidayete ermiştir. Başbakan neredeyse, Nijerya'da kızları kaçıran Boko Haram örgütününü türkiye şubesini açacak kadar alçalmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum