Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Verilecek

Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Verilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına müjde verdi.

Başbakan Erdoğan, ebe ve hemşirelerle buluşmasında yıpranma payı müjdesinden bahsetti. Salonda alkış tufanı koptu.

5 YIL HİZMETE 1 YIL YIPRANMA PAYI

Erdoğan, yıpranma payıyla ilgili, "Şimdi yeni bir projemiz var. Yıpranma payı geliyor.. Arkadaşlara talimat veriyorum, 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl yıpranma payı olacak. Yeni yasama yılına yetişir inşallah. Dünyanın hiç bir yerinde memur-işçi ayrımı yok Sizin verdiğiniz hizmetin bedeli olmaz, sizinki bir aşktır." açıklamasında bulundu. 

BİR MÜJDE DAHA

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı için talimat verileceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

"Ön lisans olarak iki yıllık eğitimden bunu 4 yıla tamamlama noktasında sayın başkan da bunu gündeme getirdi. Bakanıma talimat veriyorum görevimiz olsun. Bununla ilgili yasal değişiklik neyse bunu yaparak önünü açacağız. Bunun mantığı yok tamamlamak suretiyle kardeşlerimizin bölümü 4 yıla tamamlamasını sağlayacağız."

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları; 

"SİZLER UMUDUN ADISINIZ"

"Ne büyük zorluklar yaşadığınızı biliyoruz. İşinizi yaparken ne zorluklara katlandığınızı gayet iyi biliyoruz. Bütün zorluklara rağmen insanların en güzel anlarına tanıklık ettiğinizi de biliyoruz. Bebekler dünyaya geldiklerinden belki annelerinden önce sizleri görüyor. Ameliyattan dünyaya yeniden gelmiş gibi uyanan hastalar önce sizleri görüyor. En zor anlarında şefkat eli bekleyen yaralılar sizleri görüyor. Sizler umudun adısınız. Onun için her birinizden tek tek Allah razı olsun diyorum.

"RAHAT ÇALIŞMANIZI SAĞLAYACAK ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hemşirelik mesleği kendine özgü kanunu olan bir meslek. 2007'de bunu inceledik. Lisans eğitimi alan hemşirelere uzman hemşireliğin yolunu açtık. 2010'da Hemşirelik Yönetmeliği'ni yayınladık ve onların görevlerinin daha net bir biçimde belirlenmesini sağladık. İnşallah daha rahat çalışmanızı sağlayacak adımları atmaya devam edeceğiz.  

"İKİ YILLIK EĞİTİMİ DÖRDE TAMAMLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Önlisans eğitiminden sonra iki yıllıktan dört yıllık eğitime geçiş sıkıntısı dile getirildi. Ben de bakanıma talimat veriyorum. İnşallah bununla ilgili yasal değişiklik neyse önünü açacağız. İki yıllık eğitimi dört yıla tamamlanmasını sağlayacağız.  

"BEN ÇOCUKLUĞUMDA ÇEKTİĞİM ÇİLELERİ..."

Ben çocukluğumda çektiğim çileleri rahmetli anneciğim hastenede beklememek için beni önce Okmeydanı SSK hastanesine gönderir ben de orada kuyruğa girerdim numara alırdım. Ben numara aldıktan sonra anneciğim gelirdi. Bu günleri yaşadık. Oralardan nereye geldik. Şu anda bunların hepsi tarih oldu.

"REHİNE HABERİ ALDIĞIM HASTANEDE BAŞHEKİM HADİ GÜLE GÜLE"

Belediye Başkanlığımda bile İstanbul'da rehine kurtardığım günleri hatırlıyorum. Gelince ilk işlerimden biri şu oldu hangi hastanede rehine haberi alırım orada başhekim kusura bakmasın hadi güle güle.

"SİZİNKİ BİR AŞKTIR"

Vatandaş ayrımını bu ülkede ortadan kaldırdık. Sizin verdiğiniz hizmetin bedeli olmaz. Sizinki bir aşktır. Bu iş kolay yapılmaz. Sevdanız olursa yapılır.

"5 YILA 1 YIL YIPRANMA PAYI"

Şimdi yeni bir projemiz var. Yıpranma payı geliyor.. Arkadaşlara talimat veriyorum, 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl yıpranma payı olacak."

"2 YILLIK EĞİTİM 4 YILA TAMAMLANSIN"

Ön lisans olarak 2 yıllık eğitimden bunu 4 yıla tamamlama noktasında sayın başkan da bunu gündeme getirdi. Bakanıma talimat veriyorum görevimiz olsun. Bununla ilgili yasal değişiklik neyse bunu yaparak önünü açacağız. Bunun mantığı yok tamamlamak suretiyle kardeşlerimizin bölümü 4 yıla tamamlamasını sağlayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum