Mason karargâhı

Mason karargâhı
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynadığı tesislerin sahibinin bir mason olduğu ve masonların bu tesislerde sık sık bir araya geldikleri ortaya çıktı.

Hakkari Aktütün Karakolu’na yapılan saldırı sonucu 17 vatan evladımızı şehit verdiğimiz saatlerde golf oynamaya devam ettiğini itiraf eden Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun, masonların yönetimindeki tesislerde golf oynadığı ortaya çıktı. 
ÜYELİĞİ BELGELİ
Paşaya golf turnuvasında eşlik eden ve turnuvanın ev sahipliğini yapan Akkanat Holding Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş’ın, Özgür Masonlar Büyük Locası Antalya Yöre Başkanlığı’nın üyesi olduğu ortaya çıktı. 2006 yılında Masonlar Locası tarafından düzenlenen toplantıda üyelere dağıtılan el kitabında, üyelerin tanıtıldığı kısımda Akkaş’ın ismi yer alırken, özgeçmişinde ise Akkaş’ın, golfcü paşa Babaoğlu’nun golf oynadığı tesislerin sorumlusu olduğu belirtiliyor. Antalyalı masonların ise sıklıkla Akkanat Holding’e ait tesislerde bir araya geldiği biliniyor. 
PAŞAYA SAHİP ÇIKANA BAK!
Telefonla görüştüğümüz Akkaş, mason olduğunu kabul ederken, herkesin eleştirdiği paşaya sahip çıkan tek isim oldu. Ülkenin en önemli sorunu terör ve terörle mücadele iken, Akkaş, “Ülkede başka meseleler var. Daha büyük sorunlar ile karşı karşıyayız. Paşanın golf oynaması sorun değil” dedi. 
“MASON OLMAK SUÇ MU?”
Masonluğu konusunda ise Akkaş, “Ne var mason olmak suç mu? Bu derneklere üye olamaz mıyım? İşimizi ve görevimizi yapıyorsak sorun yok. O şöyle, bu şöyle demek yerine ileriye bakmalıyız.”
“HEPİMİZ ÖLECEĞİZ!”
Akkaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu tartışma bence gereksiz. Bunları gündeme getirmek doğru değil. Medya, bizi daha önce de ağaç düşmanı ilan etti. Biz işimizi yapıyoruz. Paşamız tatilinde Antalya’ya gelmiş. Bizim golf sahamızı da bilmeyen yok. O da bu tesise gelerek oynuyor. Ülkenin nice sorunu var. Paşanın golf oynaması işi mi engelletti? Özal, Kanuni Sultan Süleyman öldü. Öldüler diye işler mi aksadı? Hepimiz öleceğiz. Sistemler kişiler üzerine kurulu değildir. Paşa oynarken, bütün kurmaylar görevdeymiş. Bitti o zaman… Mesele yok demek ki. Anlamsız… Gayet normal. Paşanın tesisimize gelmesi bizi onurlandırdı.” 
CEVAPSIZ SORU!
Mason Akkaş, “Şehit anneleri, ‘Hava Kuvvetleri Komutanı, kendi evladı şehit olsaydı yine böyle mi davranırdı? Nasıl olsa kurmaylar görevde bana gerek yok’ diye soruyorlar. Bu soruyu anlamlı bulmuyorsunuz?” şekildeki müdahalemiz üzerine, daha fazla konuşmak istemediğini söyledi. 
‘TSK’nın mesaisi olmaz’
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Sınır Karakolu'na saldırı sonrasında Antalya Serik'te golf oynadığı ve ilgisiz kaldığı yönündeki eleştirilere yönelik yaptığı açıklama, şehit ailelerini kızdırdı. Şehit aileleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun kendilerinden özür dilemesini istiyor.
Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, Aktütün Sınır Karakolu'na saldırı sonrası Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun yaptığı açıklamanın kendilerini üzdüğünü söyledi. Şehit ailelerinin "Komutanın yaptığı açıklamadan büyük üzüntü duyuyoruz. En çok güvendiğimiz kurum TSK'dır. Komutan çıkıp özür dilesin. Çocuğumuzu biz onlara güvenerek yolluyoruz" dediklerini aktaran Güner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mesaisinin olamayacağını da vurguladı. Güner, “TSK'nın itibar kaybetmemesi için Hava Kuvvetleri Komutanının, ya başta şehit anaları olmak üzere bütün Türk milletinden özür dilemesi ya da derhal istifa etmesinden başka yol yoktur. Bu skandalı ancak istifa paklar.” diye konuştu.
Herkesten daha fazla maaş aldıklarına dikkat çeken Güner, "Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda ihmal olduğunu düşünüyorum. Apaçık ortada. Hiç kimsenin haberi yok birbirinden. Yıllardır destek karakolları yapılsın dedik. Sınırlar kuşatılmalı. Teröristlerin gelmemesi için çalışılmalı. Destek karakolları yapacaksın ki, saldırıları önleyesin. Caydırıcı unsurlar yapılmalı" dedi.
Genelkurmay 2. Başkanı'nın "Ekonomik nedenlerden dolayı karakolu taşıyamadık" yönündeki sözlerini de eleştiren Başkan Güner, Türkiye'de bütçeden en büyük payın askeriyeye ayrıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.