Ya bizde Kur'an okunsaydı?

Ya bizde Kur'an okunsaydı?
2 bin ünlü, televizyon ekranlarında Tevrat okuyacak

İtalya’da Papa XVI. Benedict’in önderliğinde bilim adamı, politikacı, işadamı, STK temsilcisi, futbolcu, manken ve şarkıcılardan oluşan 2 bin kişilik ünlüler topluluğu, günlerce sürecek “Tevrat Okumaları” gerçekleştirecek. Okumalar, televizyonlardan da canlı yayınlanacak.


Ülkemizde Kur’an-ı Kerim kıraatı bazı çevrelerin kanını beynine çıkartır, miniklerin duaları millete kafa tutan Genelkurmay bildirilerinde ağır bir dille eleştirilirken; Avrupa’nın gelişmiş, çağdaşlığından şüphe duyulmayan ülkesi İtalya ise “irticaın karanlığına yuvarlandı” (!)  

İTALYA GENELKURMAYI UYUYOR MU? 

Türkiye’deki yahudilerin yayın organı Şalom’un haberine göre, Papa XVI. Benedict ilk okumayı yaparak İtalyan televizyonunda düzenlenen “Tevrat Okumaları”nı başlatıyor. Okuyucular arasında üç eski devlet başkanı ile Oscar sahibi aktör Roberto Benigni de yer alıyor. Roma'daki Jerusalem Kilisesi'nde düzenlenen ve Tekvin'den başlayarak Tevrat'ın okunacağı bir televizyon programına 2 bin ünlü okur katılacak. İlk okumayı başlatacak olan Papa XVI. Benedict'in kaydı Vatikan'da yapılacak. Senatör Giulio Andreotti, eski devlet başkanları Francesco Cossiga, Oscar Luigi Scalfaro ve Carlo Azeglio Ciampi, Silvio Berlusconi'nin merkez-sağ hükümetinden bazı bakanlar, yardımcısı Gianni Letta okuyucular arasında yer alacaklar. Eğlence dünyasından “Life Is Beautiful” filmiyle Oscar Ödülü kazanan Roberto Benigni, yönetmen Michele Placido ve tenor Andrea Bocelli, Tevrat'tan bölümler okuyacak ünlüler arasında bulunuyorlar. Ayrıca toplumun çeşitli kesimlerinden ünlüler de okumalarda görev alacaklar.  

YAHUDİLER MIZMIZLANIYOR 

Öte yandan Roma Başhahamı Riccardo Di Segni, girişimi desteklemediğini açıkladı. Girişime saygı duyduğunu belirten Di Segni, etkinliğe katılmama gerekçesi olarak ise Eski Ahit’in (Tevrat) yanı sıra Yeni Ahit'ten de (İncil) bölümler okunacak olmasını gösterdi.  

(Murat Unay – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.