Soma Holding Kimin?

Soma Holding Kimin?
Soma holding ne zaman kuruldu, kaç şirketi var ve genel merkezi hangi ilde? Soma Holding ismi son günlerde medyada sık yer almaya başladı.

Soma holding, yöneticilerini ve misyonuna yakından bir bakalım. Hali hazırda Türkiye’nin en büyük yer altı kömür üreticisi olan Soma Grubu, ana iş kolu olan kömür madenciliğine 1984 yılında Soma Kömür işletmeleri A.Ş.’nin kurulumu ile giriş yapmıştır.

Türkiye’nin önemli linyit havzalarından birisi olan Soma’da Geventepe ve Eynez bölgelerinde faaliyet gösteren Soma Kömür, tamamı yeraltından yıllık ortalama 6 milyon ton kömür üretmekte ve Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (“TKİ”) satmaktadır.

Soma Kömür, 2011 Ekim ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu verilerine göre 136 milyon ton jeolojik rezervi olan Zonguldak Bağlık-İnağzı koklaşabilir taş kömürü sahasının rödevans karşılığı işletme ihalesini kazanarak, Türkiye’nin tek taşkömürü havzası olan Zonguldak bölgesine adım atmıştır. Ocak 2012 itibariyle etüt çalışmalarına başlanan projede önümüzdeki 4-6 içinde yaklaşık 200 milyon USD yatırım yapılarak, başlangıçta yıllık 2 milyon ton satılabilir kömür üretilmesi hedeflenmektedir.

Soma Holding maden grubu bünyesinde, ayrıca 1996 yılından beri Mersin’de krom konsantresi üretimi yapan Minsan Madencilik A.Ş., Arnavutluk’ta metalik maden projeleri geliştiren Turkish Albanian Mining Sh.a ile madencilik ekipmanları üretimi alanında çalışan Gürmin Makina A.Ş. de bulunmaktadır.

Madenciliğe ek olarak gayrimenkul geliştirmeyi de stratejik bir sektör olarak belirleyen Soma Holding, gayrimenkul geliştirme şirketi olan Tilaga A.Ş. bünyesinde İstanbul Maslak’ta yapımı devam eden 47 katlı ofis/rezidans kulesi Spine Tower ile bu alandaki ilk projesini hayata geçirmektedir.

Soma Grubu, 2010 yılında çok katlı bina, endüstriyel tesisler, konut ve ticari bina alt yapı ve üst yapı inşaat ve taahhüt faaliyetlerinde bulunmak üzere Soma İnşaat A.Ş.’yi kurmuştur. Spine projesinin ana müteahhitliğini Soma İnşaat üstlenmiş durumdadır.
Soma Holding bünyesinde yaklaşık 6.000 çalışan bulunmaktadır. Grubun en büyük şirketi olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. 2011 yılı ISO 500 listesinde 231. sırada yer almaktadır.

SOMA HOLDİNG YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Baskanı
ALP GÜRKAN
Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO
CAN GÜRKAN
Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali İşler Koordinatörü
AYŞEGÜL ŞENES
Maden İşletmeleri Genel Müdürü
RAMAZAN DOĞRU
Metalik Madenler Genel Müdürü
MEHMET ALİ DENİZ
Maden Projelendirme / Etüt Müdürü
HAYRİ KEBABÇILAR
Soma Bölge Müdürü
HALUK SEVİNÇ
Zonguldak Bölge Müdürü
SÜLEYMAN SARI
Soma İnşaat Genel Müdürü
Mehmet Özdemir
Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı
Özlem Topçuoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.