Soma'daki Maden İşçisinden Şok İddia!

Soma'daki Maden İşçisinden Şok İddia!
Soma'da yaşnaan ve 232 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının boyutları giderek ağırlaşırken bölgeden gelen haberler ise yürek yakıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge olay yerinde görüştüğü bir maden işçisinin verdiği bilgileri paylaştığı yazısında çarpıcı anektodalara yer verdi.

"AMA İSMİMİ VERMEYİN İŞİMDEN OLURUM ABİ"

Çekirge'nin konuştuğu işçi "Ama ismimi vermeyin işimden olurum abi.." diyerek facianın perde arkasına dair çarpıcı bilgiler verdi. "Kaza her zaman beklenebilecek bir kaza. Trafo patlaması. Dışarıdan yüksek voltajlı elektrik geliyor. Yağlı trafolar var. Yüksek voltajlı elektrik onlarda düşürülüyor. İstenen seviyeye geliyor. Kömür çıkarılırken kullanılan makineler için ve havalandırma için gerekli elektrik." diyen işçi kazanın beklendiğini vurguladı.

BUNLAR MASRAFLI İŞLER ONUN İÇİN YAPMIYORLAR

Çekirge'ye konuşan maden işçisi şöyle devam etti:

- Biz devamlı eğitim karbonmonoksit gazı için alıyoruz.

-Uyar Madeni’nde benzeri bir pano patlamıştı. Uyar’dan sonra aynı şekilde devam etti. Hiç önlem alınmadı. Bunlar masraflı işler. Onun için yapmıyorlar. Kömür madenlerini çalıştıranların önceliği kömür oluyor.

SENDİKALAR

-Sendikalar en çok eğitimini verebilir başka bir şey yapamaz. Sendikalar söz geçiremiyorlar. Ben 10 senedir çalışıyorum. Ara sıra emniyet tedbirleri biraz daha sıkılaşıyor. Ama minimumda. Tavan göçmemesi için tahkimat yapılıyor. Bunlar masraf olduğu için iş yeri sahibine ekstra masraf oluyor. Çok az kullanılıyor.
-Resmi bordroda 850 lira gösteriliyor. İkramiye yol parası yemek parası veriliyor 1300 1400 TL veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum