Kadri Gürsel'in Tweet'ine Tepki Yağdı

Kadri Gürsel'in Tweet'ine Tepki Yağdı
Soma'daki maden ocağı faciası ülkenin dört bir yanında protesto edilirken Kürt illerinde yaşanan gösterilere polisin batı illerine kıyasla daha toleranslı davrandığı iddiası Twitter'da tozu dumana kattı.

Milliyet gazetesi yazarı ve Dört Bir Taraf yorumcusu Kadri Gürsel'in konuyla ilgili tweet'i Kürt kullanıcıları çileden çıkarttı.

POLİS KÜRTLERİN SOMA EYLEMLERİNE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Polisin Diyarbakır ve Dersim gibi Kürt şehirlerinde düzenlenen Soma protestolarına karşı müsamaha gösterdiğini ama batı illerinde şiddete başvurduğunu savunan Kadri Gürsel "Dbakır, Dersim, Cizre'deki Soma protestolarına müdahale edilmezken, batıda durum tam tersi. Doğudaki özgürlük ülkenin batısından esirgeniyor" diyerek Twitter'da günün en çok tepki toplayan isimlerinden oldu.

Gürsel eleştiriler üzerine attığı tweet'te ise "İktidarın Soma protestolarına ülkenin doğusu ve batısında gösterdiği çifte standartlı tepkinin nedenlerini sakin kafayla düşünmek gerekiyor. Ülkenin doğusundaki toplantı ve gösteri yapma özgürlüğü ortamının batısında olmadığını saptamak batıdaki hak mücadelesi açısından zorunludur. Toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü anayasal bir haktır. İktidarın bu hakkı ülkenin batısında gasp edebilmesinin birçok nedeni var. #Soma " dedi.

kadri.pngkadri2.png

kadri3.png

kadri4.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum