Davutoğlu: Personel Sistemi Gözden Geçirilecek

Davutoğlu: Personel Sistemi Gözden Geçirilecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomiyle ilgili olarak gündem olabilecek açıklamalarda bulundu. Devlet, birçok konuda denetimini artıracak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen "Maliye Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı ile Orta Vadeli Program ve 2015 Bütçesi Sunumu" sona erdi.

Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile diğer ilgililer tarafından sunum yapıldığı öğrenildi.

DAVUTOĞLU: TALİMAT VERDİM

Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, devletin elindeki sosyal tesisler, lojmanlar, konutlar ve en önemlisi bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması talimatı verdim, açıklamasında bulundu. Davutoğlu ayrıca personel sisteminin yeniden ele alınacağının sinyalini verdi. 

PERSONEL SİSTEMİ ELDEN GEÇİRİLECEK

Başbakan Davutoğlu, personel ihtiyacından kaynaklanan artışın ülkenin ekonomikdengelerini sarsmaması, ayrıca personelin etkin kullanımı, niceliksel artışı değil, niteliksel katkısının göz önüne alınması lazım. Bunun için personel sisteminde de ciddi bir gözden geçirme hamlesine ihtiyaç var, dedi. 

DAVUTOĞLU: TEDBİR DÜŞÜNÜYORUZ

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde de çok ciddi, kapsamlı bir tedbir düşünüyoruz. Onu zamanla paylaşacağız. Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar.Kamusal alanda yapılabilecek reformlar için belli bir vergi düzeyini tutturmamız ve bunu adil, eşit bir şekilde uygulamamız lazım."

"DEVLETİN ŞANS OYUNLARINDAN ÇEKİLMESİ LAZIM"

Devletin belli alanlardan çekilmesi artık bir zaruret olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, devletin şans oyunları alanından tümüyle çekilmesi gerektiğini savundu. 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum