Soma Davasında Sahte İmza Şoku!

Soma Davasında Sahte İmza Şoku!
Soma'daki maden faciasında tutuklanan Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun ifadesi ortalığı karıştırdı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili adliyeye sevk edilen teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Ramazan Doğru tutuklandı. lp Gürkan'ın oğlu ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan ise tutuklanma istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Naci Kor, İsmail Adalı, Nazmi Cem Nesimoğulları ve Necati Karadeniz denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.

Öte yandan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Ramazan Doğru da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Doğru, Aliağa Şakran Cezaevi'ne konuldu.

"SAHTE İMZA" İFADESİ CAN GÜRKAN'I DA TUTUKLATTI

Ramazan Doğru, Soma Kömür İşletmeleri A. Ş.'nin tüm sorumluluk yetkilerinin kendisine devri konusuyla ilgili belgedeki imzanın sahte olduğunu ve kendisine ait olmadığı iddia etti. Ramazan Doğru'nun ifadeleri ve suçlamaları ardından savcılık, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ı tekrar sorguya alarak ek gözaltı süresi verdi.

Yeniden yapılan sorgunun ardından Can Gürkan, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Can Gürkan, 'sahte imza' iddiası öncesinde 'denetimli serbestlik uygulanması' talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.