Bilgeler Zirvesi Başladı

Bilgeler Zirvesi Başladı
Türk-İslam Dünyası’nın tarih boyunca yetiştirdiği ve ruh dünyamızın mimarları olan bilgelerin fikir ve ideallerinin konuşulacağı Bilgeler Zirvesi Eskişehir'de başladı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında, medeniyetimizi inşa eden bilge şahsiyetlerin, fikirleri ve ideallerinin masaya yatırılıp, insanlığın günümüzdeki sorunlarına çözüm yollarının aranacağı etkinlik dün başladı ve 28 Mayıs'a kadar devam edecek.

Bilgiler Zirvesi ESOGÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Bilgeler Zirvesi; Türk Dünyası’nın tarih boyunca yetiştirdiği ve ruh dünyamızın mimarları olan bilgeler, şairler, arifler, sufiler, mütefekkirler ve mutasavvıfların konuşulması ve medeniyetimizin hamurunu yoğuran gönül sultanları üzerinden farklı kesimlerden akademisyenler, kanaat önderleri, sanatçılar, medya mensupları, din adamları, STK temsilcileri, politikacılar ve devlet adamlarını bir araya getirme, fikir alışverişi yapma ve geleceğe giden yolumuzu aydınlatma hedefi ile yapılıyor.

MEDENİYETİMİZİN KUTUP YILDIZLARI BULUŞUYOR

Bilgeler Zirvesi’nde tebliğ konusu olabilecek bazı şahsiyetler şunlar: İmam Cafer-i Sadık, Abdulkadir Geylani, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Şah-ı Nakşibend, Mevlana Halid-i Bağdadi, Seyyid Abdulhakim Arvasi, Kâşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacip, Yüknekli Edip Ahmet, Hoca Ahmed-i Yesevi, Ahi Evran, Ali ŞirNevai, Ebu'l-Leyses-Semerkandi, , Pir Sultan Abdal, Sadreddin Konevi, Sarı Saltuk Gazi, Seyyid Yahya Bakuvi, Yûnus Emre, Mevlȃna Celȃleddin-i Rumi, Nȃbi, Aziz Mahmud Hüdȃyȋ, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Ahmed-i Hani, Said-i Nursi, İsmail Gaspıralı, Bahtiyar Vahapzade, M. Akif, Aliya İzzet Begoviç...

YÜZLERCE BİLİM ADAMI ONLARI KONUŞACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eskişehir Valiliği’nin desteği ile organize edilen Bilgeler Zirvesi’ne birçok üniversiteden birçok bilim adamı da destek veriyor.

VALİ TUNA:

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Bilgeler Zirvesi’nde en büyük emeği bulunan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, “medeniyetimizin gönül sultanlarını biraraya getiriyoruz” dedi.

“Türk dünyasının buluşma noktası olan Eskişehir’de yüksek insani değerler üstüne kurulu medeniyetimizin gönül sultanlarını bir araya getiriyoruz” diyen Vali Tuna, “Zirvedeki bildiriler; yaklaşık 70 Profesör, 60 Doçent, 55 Yardımcı Doçent ve diğer eğitim öğretim görevlileri ile 20 kişi de gönüllü kuruluşlardan bildiriler var” diye konuştu.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum