Patron'un usta tahrikçisi

Patron'un usta tahrikçisi
Yetkililerin yalanlamalarına rağmen, “Aktütün’de öğretmen olmadığı için eğitim verilmediği” iddialarını ısrarla gündeme getiren Doğan Grubu’nun “usta tahrikçisi” Uğur Dündar, hükümete vurma adına PKK’nın ekmeği

HASAN TOSUN'un haberi / VAKİT

Doğan Medya Grubu’na bağlı ve yalan haberleriyle bilinen Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’ın, asılsız “Aktütün’de öğretmen olmadığı için eğitim verilmediği” iddialarını gündeme getirmesi, “terör örgütüne yarar” tepkilerine sebep oldu. 

BAKAN DA YALANLAMIŞTI

Karakol baskınıyla gündemde olan Hakkari Aktütün’de öğretmen olmadığı için eğitim verilemediği iddiaları Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ardından Vali ve bölge eğitimcileri tarafından da sert bir dille yalanlandı. Bakan Çelik, okul çevresinde medya terörü estirildiğini belirterek, şunları söylemişti: “Okulda öğretmen olmadığıyla ilgili haberler yalan. Aktütün’deki çocukları konu mankeni gibi kullanan, küçücük çocuklara makyaj yaparak onları televizyonlara çıkaran insanlar, yayıncılık yaptıklarını mı sanıyorlar? Çocukları okulun penceresinden sokarak, bin bir türlü şekle sokarak, onları konu mankeni yaparak kullanmak hangi sorumlu yayıncılık anlayışına sığar?”

VALİ: HABER YALAN

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vakit’e yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında çıkan “Aktütün’de eğitim ve öğretim olmadığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Öğrenci ve vatandaşların psikolojilerinin daha fazla bozulmaması için bu tür haberlerin yapılmaması gerektiğini vurgulayan Nasuhbeyoğlu, sözkonusu köyde 8 Eylül’den itibaren normal eğitim öğretimin devam ettiğini belirterek, “Aktütün’ün bağlı olduğu Şemdinli bölgesine son 3 yılda 20 milyon YTL yatırım yapıldı. Bunun 10 milyon YTL’si eğitim içindi. Bu iddiaların gündeme getirilmesinde öğrenciler ve vatandaşların basın mensuplarının yönlendirmesiyle hareket ettiği anlaşılıyor. Devlet, bütün imkânlarını bölgeye seferber ediyor. Vatandaşların sıkıntılarını ve zararlarını anında karşılıyoruz” dedi. Aktütün İlköğretim Okulu’nda geçici görev yapan öğretmenlerin eğitim aldıklarını ve 7 Ekim’den itibaren okuldaki görevlerine başladıklarını kaydeden Nasuhbeyoğlu, öğretmenlerin gelmesiyle öğrencilerin eğitimlerine devam ettiğini dile getirdi.

TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRME

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, “Uğur Dündar ekibi, Konya ile ilgili olarak ortaya attıkları ‘testis skandalı’, ‘tesettür faciası’ iddialarının bir benzerini gündeme getirdi. Durumu ajite ederek, kendine haber çıkarmaya çalışıyor. Okulu kapalı göstererek, öğrencilere roller vererek gerçeği saptırmak kimseye fayda getirmez. Terörün ekmeğine yağ sürer. Bölgedeki öğretmen açığı vekil öğretmenlerle giderilmeye çalışılıyor. Eğitim sorununu çözebilmek için öncelikle bölgeye demokrasi, özgürlük, birlik ve beraberlik ruhu götürülmeli. Bölge halkına hukuk devleti hissi verilmeli” dedi. 
Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir ise, “Uğur Dündar geçmişteki alışkanlıklarını devam ettiriyor. Halkı galeyana getirip kargaşa çıkarmak konusunda Uğur Dündar’ın üzerine yoktur. Çocukları konu mankeni yaparak yalan haber yapma konusunda Uğur Dündar’ın üzerine yoktur. Hakkari’de eğitim sorunu vardır ama yapılan haberler kasıtlıdır. Vekil öğretmenler ücra köşelere gidip var güçleriyle çaba gösteriyorlar. Uğur Dündar kadro açığını kapatmak için haber yapsın, kaos çıkarmak için değil. Dündar’ın amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Amacı üzüm yemek ise gelsin Hakkari’nin eğitim sorunu hakkında gerçekçi bir program yapsın. İşadamlarını okul yaptırma konusunda teşvik etsin” diye konuştu. 
İşte Dündar’ın vukuatları
Dündar, daha önce de birçok yalan habere imza atmış, çocukları ve masum insanları konu mankeni olarak kullanmıştı. İşte onlardan birkaçı...

1996: UĞUR DÜNDAR’IN
YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ 

Star Haber Grup Başkanı ve anchorman’i Uğur Dündar’ın yalan ve iftiralarla dolu haberlerini Türkiye’de bilmeyen yok. Uğur Dündar’ın yalan habercilik geçmişi yıllar öncesine dayanıyor. Dündar, 1996’da bir “yargısız infaz” gerçekleştirdi. Dündar’ın Arena adlı programında “Büyücü Hoca” olarak lanse ettiği Şerafettin Yardımedici, şakağına sıktığı tek kurşunla intihar etmişti.

2003: KENDİLERİNİ YAKTILAR 


2003’te de İstanbul Haliç Köprüsü’nün korkuluklarına çıkan ve Uğur Dündar’ın; Arena adlı programında yayınlanan haber yüzünden yetiştirme yurdundan atıldıklarını söyleyen 8 genç, üzerlerinden çıkardıkları giysilere tiner dökerek yakmışlardı... Gençler, sözkonusu programa bu şekilde tepki göstermişlerdi... 

2006: “TESETTÜR FACİASI”NIN ALTINDA DA DÜNDAR’IN İMZASI VAR 


“Tesettür faciası” olarak gündeme getirilen ve “Konya Numune Hastanesi’nde görevli iki bayan doktorun 15 yaşındaki bir çocuğun testis röntgenini çekmediği” iftirasını içeren haberlerin altında da Uğur Dündar’ın imzası vardı. Doğan Grubu televizyonlarında çarşaf çarşaf yer verilen bu iftira, Hürriyet’te de yine Uğur Dündar imzasıyla “tesettür faciası” başlığıyla yer almış, iddiaların kocaman bir iftira olduğunun ortaya çıkmasıyla Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bile “özür” dilemek zorunda kalmıştı. 

ÖVÜNDÜĞÜ HABER DE AŞIRMA 


Uğur Dündar’ın “Çocuklarıma bırakacağım en değerli miras” diye nitelediği ünlü “Rüşvetin belgesi” haberinin de, aslında Arena’nın istihbarat şefi Ulvi Yanardağ’a ait olduğu, Uğur Dündar’ın sadece bir İsviçre bankasının önünde fotoğraf çektirerek haberin üstüne konduğu ileri sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.