Soma’dan Ağlatan Bir Hikaye Daha

Soma’dan Ağlatan Bir Hikaye Daha
Soma’da vefat eden maden işçilerini gasilhanede yıkayıp kefenleyen imamlar, acılı ailelerin o hengamede “Hocam borcumuz var mı?” diye sorduğunu aktardı.

Mazlum Soma madencilerinin ve ailelerinin dramları yürekleri dağlıyor. 301 arkadaşının şehit düştüğü maden ocağından sağ çıkartılan Murat Yalçın’ın “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” şeklindeki hafızalara kazınan sözleri ile bir vatandaşın ağabeyinin tabutunun sarıldığı battaniyeyi yıkayıp Kızılay’a aide etmesinin ardından Soma'da göz yaşartan bir hikaye daha ortaya çıktı.

İMAMLARA PARA VERMEK İSTEDİLER

Kazada vefat eden maden işçilerini gasilhanede yıkayıp kefenleyen imamlar, cenazelerden dolayı psikolojilerinin etkilendiğini, bazılarının ağzından kan geldiğini, bazılarının ise vücutlarının bir kısmının yandığını söylediler. Cesetleri yıkadıktan sonra acılı ailelerin o hengamede “Hocam borcumuz var mı?” diye sorduğunu belirten imamlar, “Ne borcu, borcunuz falan yok” cevabını verip, kaybettikleri yakınları için gözyaşı döken vatandaşları teselli etmeye çalıştıklarını aktardılar.

“HER SABAH EVDEN ÇIKARKEN…”

Diğer taraftan görüştüğümüz bir maden emekçisi, kaza riskine vurgu yaparak “Her sabah evden çıkarken eşin ve çocuklarınla helalleşip çıkıyorsun. Onun bilincindesin. Her an başına bir şey gelebilir. Adım başı tehlike. Ama mecbursun” diyor. Bir başka işçi, “Madende çalışmamızın tek sebebi sigorta içindir. Erken emekli olmak için çalışıyoruz” diye konuşuyor. “Çalışmaya mecburuz” diyen bir diğer madenci, “Asgari ücret 800 lira. 3 çocuğum var. Kime yetecek o para? Kira, okul masrafı derken yetmiyor işte. Belimden rahatsızım ama mecbur çalışıyorum. Yine bir buçuk lira maaş veriliyor” bilgisini veriyor. Ocakta çalışırken yaralanan bir maden işçisi de devletin vaktinde ödeme yapmaması nedeniyle mağdur olduklarını kaydederek, “İş kazası geçirdiğimizde SGK zamanında ödeme yapmıyor. Çok mağdur oluyoruz. 3 aydır maaş alamayanı devlet yetkilisi bilmiyor mu?" diye soruyor.

Erol Metin / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.