Ayasofya için 100 Bin Kişi Harekete Geçiyor

Ayasofya için 100 Bin Kişi Harekete Geçiyor
Anadolu Gençlik Derneği Fatih'in emanetine yine sahip çıkıyor ve Ayasofya'nın Camii olarak ibadete açılması için büyük bir organizasyona hazırlanıyor.

31 Ağustos 2014 Cumartesi günü sabah namazında Ayasofya Camii önünde gerçekleşecek programa yaklaşık 100 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Kabe imamı namaz kıldıracak

31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ayasofya Camii Önünde sabah namazı kılacak olan AGD programa Kabe İmamı Abdullah Basfar'ı da davet etti. Ayasofya Camii önünde kılınacak sabah namazını Kabe İmamı Abdullah Basfar'ın kıldıracağı öğrenildi.
Abdurrahman Sadien'den Kuran ziyafeti

Cumartesi günü sabah saat 04.00'da başlayacak programa Türkiye'nin dört bir tarafından yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Dünya Kuran okuma birincisi Abdurrahman Sadien'in Kuran ziyafeti sunacağı programda sanat ve medya camiasından da destek var.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, 'Ayasofya bize Fatih'in emanetidir. Bu emanet Fatih'in kendi öz malıdır ve bu ümmete vakfiye ile bıraktığı bir emanettir. Fatih Sultan Mehmet Han vakfiyesinde Ayasofya'nın Camii olduğunu ve öyle kalmasını istediğini açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. Ve Ayasofya'nın tekrar camii olmasını bütün milletimiz istemektedir.' dedi.

Ayasofya'dan sonra İzmit'te Fetih Şöleni

Ayasofya'da gerçekleştirilecek programdan sonra katılımcılar otobüslerle İzmit İsmet Paşa Stadyumunda yapılacak olan Fetih Ve Gençlik Şöleni programına geçecek. AGD'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fetih ve Gençlik Şöleni bu yıl İzmit İsmet Paşa stadyumunda 31 Mayıs saat 17.00'da başlayacak. 

Ayasofya'da gerçekleştirilecek olan program ve Fetih şöleni ile ilgili ayrıntılı bilgiler 0212 534 88 00 nolu telefon numarasından öğrenilebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum