Türk Doktorlardan Bir İlk!

Türk Doktorlardan Bir İlk!
34 yaşındaki Yusra Algur adlı hamile kadın, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünya tıp literatüründe görülmeyen bir ameliyat geçirdi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, dünya tıp literatüründe görülmeyen bir ameliyat gerçekleştirildi. Geçen Cuma günü, 4 çocuklu Yusra Algur (34) adlı 16 haftalık hamile kadının sağ böbreğindeki 6 santimlik tümör, Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Binbay ve ekibi tarafından laparoskopi yöntemi ile alındı. Ameliyatın ardından anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtildi. 

"DÜNYA LİTERATÜRÜNE BİR KATKIMIZ OLACAK" 

Ameliyatla ilgili bilgi veren Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, “Bu yaptığımız ameliyatı biz araştırdık. Dünya literatüründe yayınlanmamış bir ameliyat olarak gördük. Hasta 4 aylık hamile, böbreğinin üst polünde tümörü vardı. Biz bu hamile hastada ICG yöntemini de kullanarak, böbreği almadan sadece tümörü alaraktan hastayı bu illetten kurtardık. Hamileliği gayet güzel devam ediyor. Çocuğuna herhangi bir zararı olmadı. Bu konuda yayınımızı yapacağız. Dünya literatürüne bir katkımız olacak" dedi. 

DOKTOR AMELİYAT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Algur'u ameliyat eden ekibin başında yer alan Doç. Dr. Murat Binbay da ameliyat hakkında bilgi verdi. Hasta ve kadın doğum ekibi ile konuştuklarını söyleyen Doç. Dr. Binbay, “Çocuğa zarar gelmemesi açısından, kadın doğum ekibi bize 3 aylık olduktan sonra bu ameliyatın yapılabileceğini söyledi. Hasta da, çocuğu çok istediği için, biz bu ameliyata karar verdik. Kadın doğumcular öncelikle laparoskopik ameliyattan yanaydı. Hastanın böbreğinin üst tarafında oldukça büyük kabul edilebilecek bir tümör vardı. Hasta böbreğinin alınmasını istemiyordu. Biz hastaya üç delikten girerek, böbreğini değil de, böbreğindeki tümörlü kısmı aldık. Ameliyat sonrası hastanın ciddi bir ağrısı olmadı. Açık ameliyattan en önemli farkı o. Laparoskopik ameliyatlarda açık ameliyatlara göre düşük riski daha az oluyor. Bu ameliyat esnasında kanama olmaması gerekiyordu. Bu da sağlandı. Bugün hastayı taburcu ediyoruz. Çocuğun da sağlığı oldukça iyi" dedi. 

“MURAT HOCA HEM BEBEĞİMİN HEM DE BÖBREĞİMİN KALACAĞINI SÖYLEDİ"

Yusra Algur ise, Mardin ve Diyarbakır'da gittiği hastanelerde, yaptırdığı tahliller ve filmlerden sonra, kendisine mutlaka bebeğinin ve böbreğinin alınması gerektiğinin söylendiğini ifade ederek, “Doktor kardeşim araştırdı. Bağcılar Hastanesi'ne gönderdi beni. Ben de Murat Hoca'yı buldum. Şok oldum. Bebeğimin ve böbreğimin kalacağını söyledi" dedi.

"HEM BEBEĞİM HEM BÖBREĞİM HEM DE SAĞLIĞIM YERİNDE"

Kendisini ameliyat eden ekibe teşekkür eden Algur, “3-4 günde hemen ayaklandım. Allah'ın izniyle bu çocuk sağlıklı doğarsa, Murat Hoca'nın adını koymayı düşünüyorum. Yaptığı büyük bir başarı. Daha önce yapılmamış bir şey. Hem bebeğim yerinde, hem böbreğim, hem de sağlığım" dedi. 

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.