Ölümü Bile Siyasi Şova Dönüştürdüler!

Ölümü Bile Siyasi Şova Dönüştürdüler!
301 kişinin şehit olduğu facianın ardından, kendilerini avukat olarak tanıtıp, kapı kapı dolaşan provakatörlere Soma halkı tepkili.

Soma'da 301 madencinin evini ziyaret eden ve avukat olduğunu iddia eden kişiler, şehit yakınlarına "Başınıza gelen bu acı olayın bir numaralı sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır. Sizi oyalıyor; hiç bir hakkınızı alamazsınız, ancak dava açarsanız biz size her türlü hukuki desteği veririz" dediği öğrenildi.

Kaos simsarı avukatların ziyaret etiği şehit Şavkı Değirmen'in kardeşi Zeynep Tuna, aynı avukatların kendi evine de geldiklerini ve tartıştığını söyledi.

EV EV DOLAŞIYORLAR

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasından sonra Soma'da amacına ulaşamayan karanlık odaklar, şimdi yeni taktikler denemeye başladı. Şehitlerini defneden ve ilk günlerin şokunu atlatmaya çalışan şehit aile ve yakınları şimdi de avukat cübbesi altında dolaşan kaos simsarının şokunu yaşıyor.

Şehit evlerini ziyaret eden ve avukat olduklarını söyleyen bir grup şehit yakınlarına Başbakan ve hükümete dava açmalarını söylüyor. Acılı ailelere her türlü hukuki desteği vereceklerini söyleyen avukatların, "Başınıza gelen bu acı olayın bir numaralı sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır. Sizi oyalıyor hiç bir hakkınızı alamazsınız ancak dava açarsanız, biz size her türlü hukuki desteği veririz" dediği öğrenildi.

SOMA DIŞINDAN GELMİŞLER

Kendi evlerine de gelen avukatların İzmir'den geldiklerini ve daha önce görmediği kişiler olduklarını anlatan Zeynep Tuna, şöyle konuştu:

"Bana 'Başbakan yüzünden bu felaketler yaşanıyor. Siz, böyle oturup bir şey yapmazsanız daha çok sıkıntı çekersiniz' dediler. Ben de 'Başbakan daha ne yapsın elinden geleni yapıyor' dedim. Onlar da 'Anlat bize Başbakan ne yaptı? Bunca işçi onun yüzünden ölmedi mi? Patronları koruyarak ihmallere göz yumarak, bu ölümlere neden oldu?' dediler. Sonra bize Başbakan ve hükümet aleyhinde yapacağımız her işte bize yardımcı olacaklarını söylediler. Ancak onlara kızdım ve bir daha böyle bir talep bize gelmemelerini söyledik. Daha sonra çekip gittiler."

HEDEFLERİNDE BAŞBAKAN VAR

Taziyelerle uğraştıkları bir anda evlerine gelen avukatların kendilerini çok şaşırdığını anlatan Zeynep Tuna, "Sonra öğrendim ki bunlar diğer şehit ailelerine de giderek AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhinde konuşup şehit ailelerini onlara karşı dava açmaya ikna etmeye çalışmışlar. Tepki gösterin korkmayın biz hukuki olarak size destek veririz. Protesto edin konuşun ve dava açın demişler." dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum