"Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi" Sona Erdi

"Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi" Sona Erdi
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Bilgelerimizin bize çizdiği yol ve onların ışığı altında tekrar kucaklaşmak için fırsatları değerlendirmeliyiz. Barışa ve huzura dünyanın ihtiyacı var" dedi.

Tuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi"nin kapanışında yaptığı konuşmada, gelecek yılda böyle bir etkinlik düzenleneceğini ve buna katkı vereceklerini kaydetti.

Hızla değişen ve gelişen, sınırların rahatlıkla değişebileceği bugünün dünyasında yeni bir medeniyet hamlesi yapmanın güzel olacağını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Medeniyetimizin inşasındaki güzellikleri, değerlerimizi keşfedelim. Değişimden, dönüşümden ve savrulmalardan kendimizi koruyabilelim. Farklı bir dönemdeyiz ve farklı bir nesiliz. Bir-iki nesil sonra sahip olduğumuz her şeyi kaybetme riski olan bir devirden geçiyoruz. Bu zirveyi büyük bir kazanım olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra ne yapılabileceği konusunda birilerinin öncülüğüne ihtiyaç var. El birliği, güç birliği ve bir ortak akılla, konularına hakim insanların rehberliğinde, koordinasyonunda işler yapmamız gerekiyor. Ortak noktalarımızı bulup, onları daha çok öne çıkartarak, yol almamız lazım. Birbirimizi sevmekten başka çaremiz yok. Bilgelerimizin bize çizdiği yol ve onların ışığı altında tekrar kucaklaşmak için fırsatları değerlendirmeliyiz. Barışa ve huzura dünyanın ihtiyacı var. Bir tarafta savaş lobileri üzerilerine düşünleri yapıyor. Biz de barış ve huzur içi çalışmalıyız."

ESOGÜ'de 26 Mayıs'ta başlayan etkinlik kapsamında gerçekleştirilen 9 oturumda yaklaşık 200'ü sözlü, 23'ü poster olmak üzere toplam 223 bildiri sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.