Demirtaş: 'Başbakan'ın Planı Öcalan'a Yalvarmak'

Demirtaş: 'Başbakan'ın Planı Öcalan'a Yalvarmak'
Selahattin Demirtaş abartıda sınır tanımayarak PKK'nın kaçırdığı çocukların annelerini Başbakan Erdoğan'ın tahrik ettiğini söyledi.

Ağrı’da yarın yenilenecek seçim nedeniyle BDP tarafından yapılan mitinginde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dağa götürülen çocuklarının dönmesi için Diyarbakır’da eylem yapan annelerle ilgili olarak Erdoğan’ın, "B ve C planlarımız var" sözlerine yanıt verdi.

İşte Demirtaş'ın sözleri:

"B planından C planından söz eden başbakana soruyorum. A planı dışında başka planınız olmasın. Sen parmak sallayıp bizi tehdit edersen biz de kurbanlık koyun olmadığımızı biliyoruz. Sen o zaman B, C planını görürsün. El mi yaman bey mi yaman. Zaten onun B planı gidip Sayın Öcalan’a yalvarmak C planı ikinci defa gidip yalvarmak. Çünkü biliyor ki bu çözüm süreci onsuz yürümüyor."

İki gün önce Erdoğan’ın konuştuğu meydanda miting yaptığına dikkati çeken Demirtaş, mitingde çözüm sürecine yönelik hiçbir şey anlatmadığını söyledi.

Demirtaş, "Bir Başbakan olarak senin dağdan çocukları indirmek için elinde bir projenin olması gerekmiyor mu?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum