BDP'li Başkan Kürt Anaları Dövdürdü

BDP'li Başkan Kürt Anaları Dövdürdü
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çocuklarını PKK terör örgütünün elinden kurtarmak için oturma eylemi yapan “Kürt Analar” belediye başkanı Gültan Kışanak’ın zabıtaları tarafından tartaklandı.

PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için günlerdir Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan “Kürt Analar” belediye başkanı Gültan Kışanak’a bağlı bulunan zabıtalarca tartaklandı.

Eylemin yapıldığı alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturan görevliler, ailelerin alana tekrar girmemesi için alana köpüklü su sıktılar. Zabıtalar bununla da kalmayıp kendilerine direnen üçü kadın dört kişiyi ise tartaklayıp yerlerde sürükledi. 13 yaşındaki oğlu için nöbet tutan Bedriye Eşiyok, “Belediye görevlileri beni saçlarımdan sürüklediler” diyerek veryansın etti.

Yetkililere seslenen aileler çocuklarının bir an evvel bırakılmasını isterken, zabıta ekipleri de, ailelerin bina önüne gitmemesi için nöbet tutmaya başladı. Trafik akışına aldırmadan cadde ortasındaki refüjde eylemlerini sürdüren ailelerin feryatları ise yürekleri dağladı. 2 ay önce oğlunun kaçırıldığını söyleyen anne Lütfiye Bozoğlu, oğlunu alana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Yer tartışması sırasında aileler ile belediye çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken zabıta ekipleri gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap vermekten kaçındı.

PKK tarafından kaçırılan çocuklarını kurtarmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde kimseye zarar vermeden barışçıl şekilde oturma eylemi düzenleyen annelere Kışanak tahammül edemedi. Her konuşmasında özgürlük, eşitlik ve protesto hakkından söz eden Kışanak’ın, PKK aleyhinde barışçıl bir eyleme dahi tahammül edememesi, ikiyüzlülüğünü de ortaya koydu. Her yıl yüzlerce çocuğun dağa kaçırılması karşısında seslerini yükselten annelerin gözyaşlarını bile umursamayan Kışanak’ın, anneleri dinlemek ve onların yanında olmak yerine anneleri zabıta ekiplerince susturmaya çalışması, “Bu kadın da anne mi, kendi kızını da dağa kaçırsalar da böyle umursamaz mı olacak?” sorularını akıllara getirdi.

“NİYE KENDİ ÇOCUKLARINI DAĞA GÖNDERMİYORLAR?”

Belediye binası önünde yaptıkları eyleme izin verilmediğini söyleyen Lütfiye Bozoğlu, belediye ekipleri tarafından kovulduklarını kaydetti. Bozoğlu, “5 gündür buradayım. Oğlum 2 aydır kayıp. Bu sabah belediye önüne gittik, bizi kovdular. Ben oğlumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Biz onlardan para, pul, mal, mülk istemiyoruz. Kışanak’a yüklenen anne Bozoğlu, “Bizim çocuklarımızla oynuyorlar, niye kendi çocuklarını dağa göndermiyorlar. Oğlumu istiyorum” dedi.

Binanın önünden bizi kovdular”

Kızının 1 yıl önce kaybolduğunu söyleyen acılı anne Mukaddes Yapıcı ise belediye önündeki eyleme görevlilerin izin vermediğini söyledi. Yapıcı, “Belediye önüne bizi almadılar, bizi kovdular, kabul etmiyorlar, bizi kötülüyorsunuz diyorlar. Biz sadece çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz, çocuklarımızın eve gelmesini istiyoruz. Kızımın adı Zehra Yapıcı bir sene önce gitti. Kızıma hasret kaldım. Kapı çaldığında kızım geldi diye hevesleniyorum. Çocuklarımızın eve gelmesini istiyoruz. Çocuğumun sesine, yüzüne hasret kaldım” diye feryat etti.

“TARTAKLAYIP SAÇLARIMDAN SÜRÜKLEDİLER”

PKK’nın kaçırdığını söylediği ortaokul 2’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki oğlu M. için eylem yaptıklarını söyleyen Bedriye ve İsmail Eşiyok, müdahale sırasında zabıta tarafından tartaklandıklarını söyledi.

Zabıtaların saçından tutarak sürüklediğini belirten Bedriye Eşiyok, “Belediye görevlileri sabah eylem yaptığımız alana gelerek bizi kovdu. Ben direnince saçımdan tutarak sürüklediler. Benim amacım sadece 13 yaşındaki çocuğuma kavuşmaktır. Biz barış istiyoruz. Evladıma kavuşuncaya kadar eylemime devam edeceğim. Biz çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz” dedi. İsmail Eşiyok da zabıtaların kendilerine saldırdığını anlatarak, “Bize buranın yasak olduğunu söylediler. Biz biraz ileriye gittik. Oraya da geldiler ve bize hücum edercesine saldırdılar. Bizi dövmek istediler. ‘Burada durmayın, cehennemin dibine gidin’ dediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Biz çocuğumuzu istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum