Ülkücüler Sokağa Çıkar Mı?

Ülkücüler Sokağa Çıkar Mı?
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan "Ülkücüler ne olursa sokağa çıkar?" sorusunu cevapladı.

Geçen hafta görevinden istifa eden MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, 'çözüm süreci'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Ülkücüler ne olursa sokağa çıkar?" sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

'MEDYANIN ÜLKÜCÜLERİ GÖRMESİ LAZIM'

T24 sitesine konuşan Abdurrahman Başkan, toplumun özellikle açılım süreciyle birlikte gerildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Güneydoğu’da PKK ciddi bir lojistik destek sağladı, devlet o bölgede çok zayıfladı. Geçmişte de solun karşısında sağın sürülmesi düşüncesiyle bu toplumun evlatları karşı karşıya gelmişti. Şimdi yeni bir çatışmanın, PKK çatışmasının önüne Ülkücüler sürülmek isteniyor. Sayın Genel Başkan’ımız da bunu engellemek istiyor. Orada karşılıklı çatışması gereken devletin güçleri. Ayrıca ülkücülerin adının sokakla özdeşleştirilmesini kabul etmiyoruz. 45 yıldır siyaset yapıyoruz, legal bir partiyiz. Bizim sokakla işimiz yok. Ülkücüler şu anda sokakta değil, masasının, işinin başında. Medyanın bunu artık bu şekilde algılaması gerek."

'ÜLKÜCÜLER ZATEN SOKAĞA ÇIKIYOR'

“Ülkücülerin sokağa çıkması eşittir tehlike' algısını bugün geçerli kılan sebepler ne?" sorusuna Başkan, "Biz bu hakkımızı zaten kullanıyoruz, sokağa çıkıyoruz, ÖSYM’yi, Doğu Türkistan’da yapılanları, yanlı haberleri protesto ediyoruz. Ama eylemden ziyade basın açıklamaları, ifadeler ya da bildirilerle yapıyoruz bunları. Burada sokağa çıkmak derken kavga anlamında çıkmaktan bahsediyoruz. PKK sempatizanlarının, molotof atan DHKP-C’lilerin önüne Ülkücüleri seferber etmek istiyorlardı. Biz de orada olmayacağımızı söylüyoruz, 'devletin güvenlik güçleri bu konuyla ilgili gerekeni yapsın' diyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

'TEK BİR ŞARTLA SOKAĞA ÇIKARIZ...'

"Ne olursa Ülkücüler büyük kavga çıkarır?” sorusuna Başkan, "Ülkücülerin tek bir şartta, meydanlara çıkarlar: Ülkenin bölünmeye gittiğini gördüklerinde, bölünmeyi engellemek için. Türkiye bölünmeye, kardeş kavgasına doğru giderse biz bu kardeş kavgasını engellemek için çaba sarf ederiz… Bölünme deyince sadece Güneydoğu olarak düşünmemek lazım, Türkiye’nin mesela Ermenistan sorunu da var, biliyorsunuz Ağrı Dağı talepleri var. Biz Türkiye’yi bir bütün halinde Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle bir zenginlik olarak görüyoruz. Bizim sloganımız da şu: Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı.”

'AKP'LİSİ DE CHP'LİSİ DE SOKAĞA ÇIKAR'

"Ülkücüler sokağa çıkarsa ne olur?" sorusuna ise Başkan, "Bence böyle bir şeyi sormamak, kötüden gitmemek lazım. Ama şu da akıldan çıkmamalı: Kurtuluş Savaşı’nda, 1915 yılında Çanakkale’de insanlar ülkenin bölünmesine topyekûn karşı çıktı. O günlerde mücadele edenler kimdi, o gün ülkesini seven insanlardı. Bunu sadece Ülkücüler diye düşünmeyin, bölünmeye doğru giderse AKP’lisi de, CHP’lisi de sokağa çıkar" diye yanıt verdi.

"Özerklik referandumla kabul edilirse de karşı mı durur MHP?" sorusuna ise Başkan, "Özerkliğin referanduma sunulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum