MOBESE'ler Sayesinde Suç Oranları Azaldı

MOBESE'ler Sayesinde Suç Oranları Azaldı
Kocaeli'de kentin değişik noktalarına kurulan MOBESE kameraları sayesinde suç oranlarında önemli azalma görüldüğü öğrenildi.

Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen "MOBESE Üst Yapı İhalesi Sözleşmesi"nin imza töreninde konuşan Vali Ercan Topaca, daha önce İzmit, Derince, Körfez ve Gebze ilçelerinde MOBESE sisteminin faaliyete geçtiğini söyledi.

Projenin 2'nci etabında bütün Kocaeli'yi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını belirten Topaca, bu kapsamda 8 ilçede alt yapı çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Topaca, şu ana kadar 900 kamera direği montajı ve 750 saha dolabı montajının bitirildiğini ifade ederek, tamamlanan 350 kilometrelik kazı ve boş boru döşenmesi ile 600 kilometrelik fiber optik kablo döşenmesi işinin yaklaşık 16 milyon liraya malolduğunu vurguladı.

Kentin değişik yerlerine 273 plaka tanıma sisteminin yerleştirildiğini anlatan Topaca, şöyle devam etti:

"Bin 633 adet sabit kamera 8 ilçemizin değişik yerlerine konulacaktır. 538 adet hareketli kamera olmak üzere 2'nci etapta toplam 2 bin 171 adet kameranın montajı yapılacak. Bu, daha önceki yapılan 238 kamera da dahil 2 bin 682 kamerayla kentimizin kritik bütün noktalarını MOBESE Merkezinde takip edebileceğiz. Bu takip içerisine araç takibi de dahildir. Devletimizi, milletimizi sıkıntıya sokacak her türlü yasa dışı faaliyeti 24 saat esasına göre takip etme imkanımız olacak."

"MOBESE sayesinde suç oranında düşüş oldu"

Söz konusu çalışmanın, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamayı amaçladığını dile getiren Topaca, "MOBESE'nin ne anlama geldiğini bu kent çok iyi biliyor. Özellikle İzmit, Derince, Körfez ve Gebze ilçelerimizde MOBESE sistemi kurulduktan sonra her türlü suç oranında ciddi bir düşme olmuştu. İşlenmiş suçları da aydınlatma konusunda MOBESE sistemi, gerek emniyetimizin, gerekse jandarmamızın işlerini kolaylaştırmaktadır" diye konuştu.

Topaca, Kocaeli'de daha önce işlenmiş çok sayıda suçun ve bir kaç ölüm olayının MOBESE'ler sayesinde aydınlatıldığına dikkati çekerek, "Artık MOBESE sisteminin olduğu yerlerde kötü niyetli birisi varsa defalarca düşünmek zorunda kalacaktır. Çünkü yaptığı işin hesabını er ya da geç verecektir. Onu tespit etmemiz zor olmayacaktır. Bu sistem vatandaşlar için bir güvencedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.