Festival Mankenine Ödenen Para Dudak Uçuklattı

Festival Mankenine Ödenen Para Dudak Uçuklattı
Başkent'te ATO'nun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2 yıldır düzenlediği “Shopping Fest” adlı alışveriş festivalinin tanıtım yüzü yapılan ABD'li mankene ödenen para dudak uçuklattı.

Başkent'in yerel gazetesi Habervaktim gazetesinin haberine göre, festival kapsamında Kızılay gibi merkezi noktalarda stantlar kurulup, defile adı altında mankenlere oraları buraları açtırılmıştı. Her taraf reklamlarla donatılarak insanlar alış verişe çağrılmıştı. Üstüne bir de yabancı bir manken tanıtım yüzü yapılmıştı. Fakat ATO, ısrarlı sorulara rağmen yabancı mankene ne kadar ücret ödendiğini açıklamamıştı. Geçtiğimiz yılki Shopping Fest'te tanıtım yüzü yapılan Amerikalı top model Emily Didonato'ya ödenen ücret deşifre oldu. Rakam, ATO’nun ısrarlı sorulara rağmen bu bilgiyi neden sır gibi sakladığını da ortaya koydu.

GONG VURUŞU İLE FESTİVALİ BAŞLATTI

ATO, geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ikincisini düzenlediği Shopping Fest için Amerikalı top model Emily Didonato'yı tanıtım yüzü yapmıştı. ABD’li manken Didonato 13 Haziran günü Ankara’ya gelip, Kentpark AVM'de gong vuruşuyla festivali başlatmıştı. Ardından da Ankara’nın turistik yerlerini gezip, bir güzel tatil yaptıktan sonra ülkesine dönmüştü.

11-019.jpg

“KENTPARK AVM ÖDEDİ” SAVUNMASI

ATO kaynakları, bunun korkunç bir meblağ olduğunu ifade etmemiz karşısında “Direk ATO’dan çıkmadı bu para. festival kapsamında oluşturulan havuzdan karşılandı. Kentpark AVM ödedi de diyebiliriz. Tümü onların parasından ödendi” diye savunma yaptı.

MANKENE 700 BİN, SOMA’DA 301 AİLEYE 1 MİLYON

Alışveriş festivali kapsamında Amerikalı top modele ödenen 700 milyar, ATO’nun Soma için yaptığı 1 trilyonluk yardımla birlikte düşünüldüğünde daha bir anlam kazanıyor. Aradaki fark sadece 300 bin lira. Soma’da hayatını kaybeden 301 işçinin geride kalan yakınları için ATO yeni parayla 1 milyon lira bağış yaparken, Amerikalı mankene 1-2 saatlik tanıtım için 700 bin lira ödenmiş olması isyan ettiriyor.

GÜNDEMLERİNDE Kİ “YERLİ” İSİM DİDONATO’DAN FARKSIZ

Fakat ATO, tanıtım yüzünden tamamen vazgeçmiş değil. Bu yılki festival için yerli bir isim düşünülüyor. Gündemlerinde öne çıkan bir isim de var ve bu isim de tepki toplayacağa benziyor. ATO bu yılki festival için Hadise adlı popçuyu tanıtım yüzü yapmayı planlıyor. Sağduyu sahibi ATO üyelerinin, Amerikalı model Didonato’dan farksız olduğu için Hadise’ye karşı çıktığı, Ankara’nın böyle bir isimle tanıtılamayacağını söylediği öğrenildi.

Kaynak: Habervaktim gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum