Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Büyük Kırılma

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Büyük Kırılma
Cemal Nar Hocanın yeni kitabı “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Büyük Kırılma” çıktı.

Özgü Yayıncılık’tan çıkan “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Büyük Kırılma”, sitemiz yazarı da olan Cemal Nar Hoca’nın 22. kitabı.

Cemal Nar Hoca son kitabında, Tanzimat öncesinde Batı ile tanışan Osmanlı gençlerinin içinde bir kısmının kendi din ve medeniyetinden koparak Batılılaşması ve bunu Osmanlıya taşıma macerası ve bu maceranın Osmalının yıkılması ile Cumhuriyette tamamlanmasını anlatıyor.

Kitabın önsözü şöyle:

“İslam, Kur’an, sünnet ve ictihattan oluşan sosyal yapısıyla kendi coğrafyasında kendine özgü bir medeniyet kurmuştur. Bize göre, İslam, insan ve toprak birbirini tamamlayan bir üçlüdür. Burada oluşacak her kopma ve ayrışma, sonuçta bu sosyal zeminde bir kırılma ve deprem oluşturarak insan için çok büyük felaketlere sebep olacaktır. Barbar Batı, tarihinde ilk defa tabiî ilimlere dayalı teknik güçle maddî bir medeniyet kurmuş, ancak bu maddî gücünü zulüm ve sömürü aracı yaparak dünyayı kan ve gözyaşına boğmuştur. Bu arada gerileyen İslam Dünyasını da işgal ederek İslam medeniyetinin bütün kurumlarını yıkmıştır. Geri çekildiğinde bile, enkazın üstüne kendi kafasından insanları koyarak sömürüsüne devam etmiştir. İşte biz “büyük kırılma” derken bunu kastediyoruz. Evet, biz böyle büyük bir kırılma ve sosyal depremi Osmanlıdan Cumhuriyete geçiş sürecinde yaşadık. Koca İslam devlet ve medeniyeti bütün kurumları ile gümbür gümbür yıkıldı. Bu yıkımda Batılılar, kendileri kadar yerli işbirlikçilerini yani “Batıcıları” da kullanmışlardır. Geri çekilirken de onları devlete sahip kılmışlar, sistemi ellerine teslim etmişlerdir. Bu kitap, bu sistem ve sahibi Batıcılarla yaka paça bir hesaplaşmadır, bir cihattır. Olaylardan çok, Kur’an ve sünnet ışığında onları besleyen düşüncelerle kavgayı anlatır. Aynı zamanda bir gün mutlaka yeniden kuracağımız kendi devlet ve medeniyetimizin mütevazı bir yol azığıdır.”

Habervaktim.com


Osmanlı dan cumhuriyete Büyük kırılma    
 
Cemal NAR    
Yayımlama : 2014
ISBM :
Fiyatı :    
İslam, Kur’an, sünnet ve ictihattan oluşan sosyal yapısıyla kendi coğrafyasında kendine özgü bir medeniyet kurmuştur. Bize göre, İslam, insan ve toprak birbirini tamamlayan bir üçlüdür. Burada oluşacak her kopma ve ayrışma, sonuçta bu sosyal zeminde bir kırılma ve deprem oluşturarak insan için çok büyük felaketlere sebep olacaktır. Barbar Batı, tarihinde ilk defa tabiî ilimlere dayalı teknik güçle maddî bir medeniyet kurmuş, ancak bu maddî gücünü zulüm ve sömürü aracı yaparak dünyayı kan ve gözyaşına boğmuştur. Bu arada gerileyen İslam Dünyasını da işgal ederek İslam medeniyetinin bütün kurumlarını yıkmıştır. Geri çekildiğinde bile, enkazın üstüne kendi kafasından insanları koyarak sömürüsüne devam etmiştir. İşte biz “büyük kırılma” derken bunu kastediyoruz. Evet, biz böyle büyük bir kırılma ve sosyal depremi Osmanlıdan Cumhuriyete geçiş sürecinde yaşadık. Koca İslam devlet ve medeniyeti bütün kurumları ile gümbür gümbür yıkıldı. Bu yıkımda Batılılar, kendileri kadar yerli işbirlikçilerini yani “Batıcıları” da kullanmışlardır. Geri çekilirken de onları devlete sahip kılmışlar, sistemi ellerine teslim etmişlerdir. Bu kitap, bu sistem ve sahibi Batıcılarla yaka paça bir hesaplaşmadır, bir cihattır. Olaylardan çok, Kur’an ve sünnet ışığında onları besleyen düşüncelerle kavgayı anlatır. Aynı zamanda bir gün mutlaka yeniden kuracağımız kendi devlet ve medeniyetimizin mütevazı bir yol azığıdır.


http://www.arkkitap.com/ozgu/

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.