Kiliseye Onarım Şehitliğe Yıkım

Kiliseye Onarım Şehitliğe Yıkım
Diyarbakır’da Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni 2.5 milyon dolara restore eden BDP’nin Ağrı’da Sırrı Sakık eliyle hava şehitliğini yıkma kararı alması “BDP, PKK ve Ermeni’ye hizmet edip Türk-İslam düşmanlığı yapıyor” yorumlarına yol açtı.

Ağrı Belediye Başkanı BDP’li Sırrı Sakık’ın, ilk icraat olarak hava şehitliğini yıkma ile mahalle, cadde ve sokaklardaki Kazım Karabekir ismini kaldırma girişimi büyük bir tepki ile karşılanırken BDP’li belediyelerin iş yapmaktan çok İslam ve Türk karşıtlığı ile uğraştığı görülüyor. BDP’li belediyelerin, İslam haricindeki diğer inanışların mabetlerine yardım ederken cami ve medreselere mesafeli olduğu biliniyor.

CAMİ YIKMA KARARI ALMIŞLARDI

BDP’li belediyelerin camii ve medreselere mesafeli davrandığı biliniyor. Bu durumu biraz daha abartan Diyarbakır’daki BDP’li Bağlar Belediyesi, ilçedeki Demet Evler Sitesi’nde bulunan ve yaklaşık 12 yıldır faaliyette olan Demet Evler Camii’ni yapılacak yolun güzergâhında olduğu bahanesiyle yıkma kararı almıştı. Belediyeye tepki gösteren cami cemaati ise “Kiliselere yardım eden BDP’li belediye, neden camileri yıkmak istiyor?” diye sormuştu.

KİLİSE, CEMEVİ VE YEZİDİ EVİ AÇMIŞLARDI

Söz konusu camiyi yıkma kararı alan belediyenin yanında dönemin BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de altta kalmayarak 97 yıldır kapalı olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni 2,5 milyon dolara restore edip açmıştı. Ayrıca Baydemir, Diyarbakır’a Cemevi de yaptırmıştı. Diyarbakır’ın BDP’li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş Almanya’nın Hannover kentinde Yezidilerin bayramı olarak adlandırılan “Kırmızı Çarşamba” festivaline katılmıştı. Yezidi olan Kürt vatandaşların katledildiğini ileri süren Demirbaş, Yezidilerden özür dilemiş, Diyarbakır’da bir Yezidi Evi açacağı sözünü vermişti.

SOKAKLARA ERMENİ VE PKKLILARIN İSMİ VERİLDİ

Yine BDP’li Sur Belediyesi geçtiğimiz yıllarda sokakların isimlerini değiştirerek sokaklara Ermeni yazarların, kiliselerin ve PKK’lıların isimlerini vermişti. Dönemin Sur Belediyesi Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından Mar Petyun Kilisesi’nin bulunduğu Şeftali Sokak’ın ismi “Mar Petyun Sokağı”, Direkçi Sokağı’na Ermeni yazar Mıgırdiç Margosyan’ın ismi ve Yağcı Sokağı’na da şiirleri PKK’lıların dilinden düşmeyen Ahmet Arif’in ismi verilmişti.

“HİZMET YERİNE ŞOV YAPIYOR”

BDP’li Sırrı Sakık’ın tutumunu eleştiren Kürt siyasetçi Galip İlhaner, “Sakık, belediye yönetecek düzeyde biri değildir. Bu şekilde hizmet yerine şov yapmaya çalışacak. Ağrı’nın sorunlarıyla ilgileneceği yerde bütün Doğu’yu düşman işgalinden kurtaran Kazım Karabekir ile uğraşmaktadır. Her BDP’li gibi Sakık da kimlik siyasetine oynamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum