İngiliz'in Havalimanı Telaşı

İngiliz'in Havalimanı Telaşı
Türkiye’yi havayolu taşımacılığında dünya liderliğine taşıyacak İstanbul’daki 3. havalimanı inşaatının temelinin atılması batılıları telaşlandırdı.

Uzun süredir gündemde olan İngiltere’nin başkenti Londra’daki Avrupa’nın en büyük havalimanı Heathrow’un genişletilmesi için İngilizler harekete geçti. İngiliz yetkililerin, Heathrow Hava Limanı’nın genişletilmesi için hazırlanan planı Londra Belediye meclisinden geçirmek için yoğun çaba sarf ettikleri bildiriliyor.

İSTANBUL KORKUSU 200 BİN KİŞİYİ EVİNDEN EDECEK!

Yoğun kamuoyu tepkisinden çekinildiği için gizli tutulan planın ayrıntıları da basına sızmaya başladı. Buna göre Heathrow Hava Limanı’nı Genişletme Planı çerçevesinde yaklaşık 200 bin kişinin evleri yıkılarak bölgeden tahliye edilecekler. Projenin maliyeti ise 17 milyar doları buluyor.

FRANSA VE ALMANYA SIRADA

İngiltere’nin bu adımına karşı Fransa ve Almanya’dan da karşı hamlelerin gelmesi bekleniyor. İngiltere’nin atmak üzere olduğu adım karşısında İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının durumu da daha bir önem kazanmış oldu.

‘GEZİ’NİN BİR SEBEBİ DAHA ANLAŞILDI

Uzun süredir dünyanın ağırlık merkezinin doğuya doğru kaydığını kaydeden uzmanlar, batıdaki bu adımları, uluslararası rekabette pozisyon kaybetmeme kaygısı ile açıklıyorlar. Uluslararası rekabet ortamını kendi lehlerine çevirmek için çalışan batılı güçlerin Gezi olaylarını neden tahrik ve teşvik ettikleri de şimdilerde daha iyi anlaşılıyor. Bilindiği gibi Taksim Platformu adındaki yasadışı çapulcu grup, Gezi Parkı bahanesiyle gerçekleştirdikleri kanlı eylemlerinde İstanbul’a yapılması planlanan 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinin iptal edilmesini istemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum