Valilik Gazdan Ölümü Yalanladı

Valilik Gazdan Ölümü Yalanladı
Siirt Valiliği, kentteki toplumsal olaylarda 1 vatandaşın gazdan etkilenerek öldüğü iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, adli makamlarca verilen tutuklama kararlarını protesto etmek amacıyla, 4 Haziran 2014 tarihinde, Siirt il merkezinde izinsiz gösteri gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gösteri sırasında, güvenlik güçlerine yönelik el yapımı patlayıcı, havai fişek, molotof kokteyli ve taşlı saldırı eylemleri gerçekleştirilmiş, güvenlik güçlerimizce yasa dışı göstericilere tazyikli su ve gaz kullanılarak dağılmaları sağlanmıştır.

Ancak; ulusal ve yerel basın yayın organları ile sosyal medyada; Siirt’teki toplumsal olaylarda 1 vatandaşımızın gazdan etkilenerek, vefat ettiği, olaylara müdahale eden bir polis zırhlı aracının kaza yaparak, 4 polisin yaralandığı ifade edilmektedir. Söz konusu iddialar asılsız olup, bahse konu olaylar, aşağıda belirtilen şekilde gerçekleşmiştir. Protestoların olduğu saatlerde, evinde rahatsızlanıp, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Barış Mahallesi’nde ikamet eden 1934 doğumlu Ramazan Ertaş yapılan müdahaleye rağmen vefat etmiş olup, olaylara müdahalede sıkılan gazdan etkilendiği ve buna bağlı kalp krizi geçirdiği iddia edilmiş ise de otopsi raporuna göre, dış muayenede bir travmaya rastlanmadığı, koroner atar damarda daralma ve sertleşme olduğu belirlenmiş, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için vücuttan alınan numunelerin inceleme için Adli Tıp’a gönderilmesine karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, bu olaylardan tamamen bağımsız olarak 9 Haziran 2014 günü saat 21.20 sularında Dumlupınar Mahallesi’nde bir olaya müdahale etmeye giden polis aracının geri dönmek amacıyla manevra yaparken yan yattığını bildirdi. Araçtaki 3 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı, 1 polis memurunun da ameliyat geçirdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.