Hindistan'da Ezanın Yasaklanması İstendi

Hindistan'da Ezanın Yasaklanması İstendi
Hindistan'da bazı aşırı sağcı Hindu örgütler, sabah erken saatlerde hoparlörle ezan okunmasının yasaklanması için kampanya başlattı.

Güneydeki Mangalore kentinde Rahstriya Hindu Andolan ile batıdaki Maharastra eyaletinde faaliyet gösteren Hindu Janjagriti Samiti örgütleri, hoparlörle ezan okunmasının ülke genelinde yasaklanması talebiyle gösteri düzenledi.

Hindu Janjagriti Samiti Sözcüsü Ajay Sambhhavat, "Hükümeti konu ile ilgili acilen eyleme geçmeye çağırıyoruz. Ganpati ve Navratri gibi Hindu festivallerinde hoparlörün gece 10.00'dan sonra kullanılmasına izin verilmiyor. Oysa Müslümanlar, her sabah erken saatlerde hoparlörle ezan okuyor. Bu, Hindulara karşı ayrımcılık değildir de nedir? Talebimiz kabul edilene kadar gösteri düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kuzeydeki Uttar Pradeş eyaletinden müftü Abdülhükim ise "Bu talebin şimdilik sadece bir avuç kişi tarafından yapıldığını biliyoruz. Ancak ülkenin diğer kesimlerindeki öteki sağcı Hindu örgütler de bu gösterileri örnek alacak ve aynı talebi dile getirmeye başlayacak. Biz, dinimizin gereklerini barışçıl bir biçimde yerine getirdiğimize inanıyoruz. Biz, başkalarının dini inanışlarına karışmıyoruz, kimsenin de bizim inanışlarımıza karışmasını istemiyoruz" diyerek, talebe tepki gösterdi.

Söz konusu örgütlerin, milliyetçi ve vatanperver yapısıyla tanınan Narendra Modi'nin başbakan seçilmesinden cesaret aldığı ileri sürülüyor.

Hindistan'daki insan hakları savunucuları, daha önce ülkenin Modi iktidarı sırasında "faşizm" ve "çoğunlukçu milliyetçiliğe" yönelmesinden duydukları endişeyi dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.