Suriyeli Babalara Göre En Güzel Hediye?

Suriyeli Babalara Göre En Güzel Hediye?
Aileleriyle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, kendilerine kol kanat geren babalarının gününü buruk şekilde kutluyor

Çocuklarını çatışmadan kurtararak can güvenliğini sağlamayı başaran babalar da Türkiye'de maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarına iyi bir gelecek verememenin endişesini yaşıyor. 

Ülkelerinde iç savaş başlamadan önce maddi imkanları iyi olan aileler, Ankara'nın çeşitli semtlerinde yerleştirildikleri evlerde yardımla hayata tutunmaya çalışıyor. 

Halep'te çatışmalar başlamadan önce müteahhitlik yaparak çocuklarına iyi bir gelecek sağlamaya çabalayan 5 çocuk babası 38 yaşındaki Mahmut Hendavi, AA muhabirine, çatışmada her şeyini kaybettiğini belirterek, Türkiye'de aynı imkanlara sahip olmalarının çok zor olduğunu söyledi. 

Olaylarda çocuklarından ikisinin yaralandığını anlatan Hendavi, üç ay öncesine kadar çatışmaların biteceği umuduyla ülkesinden ayrılmadığını ancak savaşın sürmesi nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

"Tek amacım çocuklarımın hayatta kalması" diyen Hendavi, bundan sonra çocuklarının Babalar Günü'nde kendisine verebileceği en güzel hediyenin yaşamaları olduğunu ifade etti.

Çocuklarından birini çatışmalarda kaybeden acılı baba Mahmut Hajjar da kalan 3 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye'ye 1 yıl önce gelen Hajjar için de en güzel hediye Babalar Günü'nde çocuklarının hayatta kalması.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.