Bahçeli'nin Yardımcılarından Çatı Yorumu!

Bahçeli'nin Yardımcılarından Çatı Yorumu!
CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için 'çatı aday' olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu için MHP'li Vurol ve Bal'dan açıklama geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHPile partisinin ortak Cumhurbaşkanı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu'nu belirterek, "Artık aday bellidir. Başbakan'ın adaylık niyeti varsa şu andan itibaren istifa ederek 'ben de varım' demesi lazım" dedi.

Vural, cumhurbaşkanı adayının o makama zarar vermemesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanını seçiyoruz, partimizin cumhurbaşkanını seçmiyoruz" diyen Vural, şöyle devam etti:

"Bu eksende bakıldığında CHP'nin yaptığı öneri çerçevesinde MHP'nin uygungördüğü bu adaya AK Parti'ye oy vermiş insanların da Saadet Partisi'ne, BBP'ye, Demokrat Parti'ye oy vermiş insanların da rahatlıkla 'beni temsil edebilir' diyeceğine inanıyoruz. AK Parti'ye oy vermiş insanların Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kaliteli ve olumlu bir cumhurbaşkanı adayı olarak göreceklerini düşünüyorum."

MHP olarak bu makamı ne iktidarın ne de muhalefetin makamı olarak görmediklerini vurgulayan Vural, "Bu makam ne milletin seçtiği iktidara takoz olmalıdır ne de noter olmalıdır" dedi.

Aradıklarının toplumsal hassasiyetlere cevap veren bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Vural, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim adayımız belli ama daha AK Parti'nin adayı belli değil. Henüz aday arayışlarını sürdürüyorlar, papatya falına devam ediyorlar. Biz Türkiye'yi, milletimizi temsil eden, milli ve manevi ölçüler içerisinde temsil kabiliyeti olan, uluslararası seviyede önemli görevler edinmiş, diplomat, bürokrat ve uzlaşmacı kimliği olan bir değerli şahsiyeti Türkiye'nin önüne cumhurbaşkanlığı yapacak bir zihniyet olarak sunduk.

Artık aday bellidir. Bundan sonraki süreç içerisinde örtülü bir seçim kampanyasıolması mümkün değildir. Bu haksız bir rekabet oluşturur. Başbakan'ın adaylık niyeti varsa şu andan itibaren istifa ederek 'ben de varım' demesi lazım."

 "Hayırlı olsun"

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İhsanoğlu'nun "çatı adayı" çerçevesi içerisindetarafsız cumhurbaşkanlığı yapabileceğini savunarak, "Geçmişte yapmış olduğuhizmetleri itibariyle bilinen, tanınan, toplumun milli ve manevi değerleriyle barışık, demokrat ve laik bir aday. Hayırlı olsun" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum