“Kur’an ve Sünnet Esaslı Müfredat ve Kitaplar Hazırlanmalı”

“Kur’an ve Sünnet Esaslı Müfredat ve Kitaplar Hazırlanmalı”
ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü “Eğitimin en önemli görevi inançlı; mili ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda Kur'an ve Sünneti esas alan müfredat ve kitaplar hazırlanmalı” dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) yeni Genel Başkanı Hamdi Sürücü,

2013–2014 eğitim öğretim yılını değerlendiren bir açıklama yaptı. Sürücü açıklamasında, “Eğitimin en önemli görevi inançlı; milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda Kur'an ve Sünneti esas alan müfredat ve kitaplar hazırlanmalı” dedi.

“BESMELESİZ EĞİTİM OLMAZ”

Yetişen gençlerin toplumun bir aynası olduğuna dikkat çeken Sürücü, ahlâk ve maneviyatın öncelikli gaye olmadığı bir eğitim anlayışından hayır gelmeyeceğini, besmelesiz eğitimin Matematik öğretmeni değil,  ancak bir kasa hırsızı yetiştirebileceğini vurguladı. Eğitimin en önemli görevinin inançlı; mili ve manevi değerlerine bağlı ve de büyüklerine saygılı nesiller yetiştirmek olduğuna değinen Sürücü, bu amacın doğrultusunda Kur'an ve Sünneti esas alan müfredat ve kitapların hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

“KURTULUŞ İSLAM’DA”

Şuurlu nesillerin ancak, şuurlu öğretmenlerin elinde yetişebileceğini belirten Hamdi Sürücü sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmen Kur'an  ve Sünnet hamuruyla yoğrulursa, talebesini de aynı hamurla yoğurur. Kur'an ve Sünnet ile yoğrulan nesillerden ise, hayırlı evlatlar, hayırlı nesiller meydana gelir. Hayırlı nesillerde huzurlu toplumları oluşturur. Huzurlu toplumda ise, kavga, zulüm ve kötülük yerine; barış, adalet ve iyilik hakim olur. Kurtuluş istiyorsak sımsıkı İslam'a sarılmalıyız. İslâm, dünya ve ahiret saadetinin tek yoludur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum