Irak Petrolleri Taksim Ediliyor!

Irak Petrolleri Taksim Ediliyor!
Irak’ın kuzeyindeki Kürt yapılanması Kerkük’ten çıkan ve Irak’ın geneline ait olan petrole el koyduğunu açıkladı.

Irak Başbakanı Maliki ile kuzey bölgesindeki Barzani’nin arasını açan en önemli konuların başında gelen petrol dağılımında yeni bir kriz çıktı. IŞİD’in merkezi yönetim üzerindeki baskısını fırsat bilen Barzani güçleri Kerkük’ten çıkan petrolü kendi üzerine aldı.

Barzani’den şu anda doğrudan petrol alan tek ülke konumunda olan Türkiye’nin bu gelişmelere sıcak baktığı söyleniyor. Bu sayede Irak üzerinden gelen petrol miktarının daha da artabileceğini yorumları yapıldı.

BARZANİ YÖNETİMİ AÇIKLADI

Irak’ın kuzeyindeki Kürt yapılanması Kerkük petrol dağıtım altyapısını Türkiye’ye petrol sevk eden hatta bağladıklarını açıkladı. IŞİD öncesinde Başbakan Maliki’nin büyük tepkisini çeken Barzani ve Türkiye arasında kurulan petrol ticareti böylece yeni bir boyut kazandı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kerkük’teki petrol dağıtım altyapısını Türkiye’ye petrol sevk eden boru hattına bağladığını açıkladı.

Kerkük’ün Kürt yönetimine ait başka bir boru hattına bağlanması, kenti geçen hafta ele geçiren Kürt yönetiminin Kerkük terminalinde toplanan petrolü kendi boru hattıyla Türkiye’ye aktarabileceği anlamına geliyor.

Sözde Kürt yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, katıldığı bir konferansta, hattın bağlantısının tamamlandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum