Akgündüz: İhsanoğlu Masonların Adayı

Akgündüz: İhsanoğlu Masonların Adayı
Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, çatı aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında şok bir iddiada bulunarak “Masonların adayı ve başörtüsüne karşı olmakla meşhur, asla güvenmiyoruz” dedi.

CHP ve MHP’nin uzun arayışlar sonucu belirlediği çatı aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Akgündüz resmi facebook sayfasında İhsanoğlu için, “Masonların adayı ve başörtüsüne karşı olmakla meşhur, asla güvenmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR DEMİREL CUMHURBAŞKANI OLMASIN!”

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, resmi facebook sayfasında muhalefetin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “Ekmeleddin İhsanoğlu, Masonların adayı ve başörtüsüne karşı olmakla meşhur, asla güvenmiyoruz” başlıklı yazısında Akgündüz, İhsanoğlu için, “Yıllardır Demirel ailesinin damadı (Zira Sadettin Bilgiç'in kızı) olması hasebiyle İRCİCA (Uluslararası İslam Kültür ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi) Başkanlığını yürüttü. Yeni bir Demirel Cumhurbaşkanı olmasın!” dedi.  

“TEŞKİLATA MASONLARI DOLDURDU”

Akgündüz değerlendirmesinde, “Ekmeleddin Bey’in mason olduğuna dair şahsen elimizde belgemiz yok ise de, onun mason olmadığını söylemeyen yok. Ayrıca İslam Konferansı Teşkilatında Genel Sekreter iken o teşkilatın çoğunu masonlarla doldurduğu malum. Bizatihi dindar çalışanlardan bunu Cidde ziyaretimde öğrendim ve ben de şoke oldum. Kendisini çok seviyordum” açıklamalarında bulundu.

BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI BİR ŞAHSİYET”

Yazısında, “Maalesef başörtüsüne karşı bir şahsiyet olduğunu yaşanan olaylardan öğrendim” diyen Akgündüz, “İki misal zikredeyim; Bir önemli devlet adamının kızı başörtülü ve gönüllü olarak Ankara’daki Ekonomi kuruluşunda çalışmaya başladığında, başörtüsü engeli çıkarmış ve o hanımefendi de ayrılmak zorunda kalmıştı. Ayrıca İslam Konferansının Cidde’deki merkezinde çalışan yüksek yetkililer, hep Başbakanımızın Hanımının ve kızlarının başörtüleriyle alay ettiklerini çalışanlardan dinledim” ifadelerini kullandı.

”İMANLI MHPLİLER VE KÜRD’LER OY VERMEZ”

Prof. Dr. Akgündüz yorumunda, “Bizi üzen ise, Yukarıdaki iddiaları yok sayarsak, böyle bir insanın CHP'den aday olmasıdır. MHP'deki imanlı kadroların böyle bir insana oy vermeyeceklerinden eminim. Ayrıca imanlı Kürd kardeşlerimizin de böyle birine itimad etmeyeceklerinden eminim” dedi.

”PARALEL YAPI DÖRT ELLE SARILDI”

Akgündüz değerlendirmelerini şu şekilde sonlandırdı: “Eskiden hizmet hareketi şimdi ise paralel yapı diye bilinen ekip, mal bulmuş mağribi gibi hemen dört elle sarıldılar. Tam onlara münasip aday; hem mason olduğu söyleniyor; hem başörtüsüne karşı; hem Amerika ve belki de İsrail de destekleyecek.”

”BEN SÖYLEMESEM KİM SÖYLEYECEK?”

Söz konusu değerlendirmesi hakkında Akit’e konuşan Prof. Akgündüz, “Yazımdan sonra özellikle paralel yapıdan ve masonlardan çok tepki aldım. Fakat ben doğrudan yanayım. Allah için konuştum. Kimseyi desteklemek veya eleştirmek için yazmadım. Yeni bir Demirel ortaya çıkarmak istiyorlar. Adam hayatı boyu başörtü düşmanlığı yaptı. Cidde’ye bile masonları tayin etti. Ben bunu açıklamasam kim açıklayacak. Ayrıca ben yazımda iddia ediliyor dedim hiçbir suçlama yapmadım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum