Meteoroloji'den 10 İle Uyarı!

Meteoroloji'den 10 İle Uyarı!
Havalar nasıl olacak? Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalovaçevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Dolu, Yıldırım, Su baskını, Ulaşımda aksama, vb) dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, Trakya ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ile Manisa ve Afyon'un kuzey çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Zonguldak ve Bartın, zamanla iç kesimleri ile Kastamonu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARAENİZ: Öğle saatlerinden sonra Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.