Esed Katliam Yaptı

Esed Katliam Yaptı
Suriye'de rejime bağlı güçlerin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 5'i çocuk, 3'ü kadın 44 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere havadan "varil bombasıyla" karadan ise havan topuyla saldırması sonucunda Halep'te 14, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, İdlib'te 6, Humus'ta 5, Hama ve Lazkiye'de 3'er, Dera'da 2 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere 44 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyinden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep ve çevresinde muhaliflerin elinde olan yerlere saldırması sonucu çok sayıda binanın hasar gördüğü aktarıldı.

Humus'un Vaer bölgesinde nedeni henüz belirlenemeyen şiddetli bir patlamanın meydana geldiği ifade edilen açıklamada, rejim güçlerinin kente kara ve havadan saldırdığı duyuruldu.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve muhaliflerin denetiminde olan Muleyha bölgesinde yoğun çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, kentin Duma, Doğu Guta ve Dareya bölgesinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA'nın güvenlik güçlerine dayanarak verdiği haberde, ordunun Halep, Dera, Lazkiye ve başkent Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği duyuruldu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.