Gaspıralı İsmail Bey Sempozyumu

Gaspıralı İsmail Bey Sempozyumu
“Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarının mimarı, büyük düşünür Gaspıralı İsmail Bey, vefatının 100. yıl dönümünde bugün Eskişehir’de adına düzenlenecek sempozyumla anılacak.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Türk Dünyası’nın büyük düşünürü İsmail Gaspıralı Bey’in vefatının 100. yılı dolayısıyla “Gaspıralı İsmail Bey Sempozyumu” düzenleniyor.

“Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarının sahibi olan ve UNESCO tarafından da bütün dünyada anılması gereken isimler arasına alınmış bir isim olan Kırımlı büyük düşünür Gaspıralı İsmail Bey vefatının 100. yılında Eskişehir’de anılıyor.

Sempozyumu, Gaspıralı’nın “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarını hem kuruluş amaçlarından biri hem de bütün etkinliklerinin temel sloganı haline getiren Eskişehir 2013 TDKB Ajansı organize etti. 

Eskişehir'in 2013 TDKB Ajansı, bir vefa borcunu yerine getirmesi gerektiğinden yola çıkarak Gaspıralı'yı bütün yönleri ile ele almak üzere iki oturumlu bir sempozyum gerçekleştiriyor. 

afis-(1).jpg

SEMPOZYUM BUGÜN ESKİŞEHİR’DE 

Sempozyumda, Gaspıralı'nın yetiştiği muhit, Gaspıralı'nın kişiliği, fikir adamlığı ve aksiyon adamlığı yanında İslâmcılığı, Milliyetçiliği ve Garpçılığı, kısaca teferruatlı bir şekilde bütün yönleri ele alınacak.

Bugün saat 14:00’te ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek sempozyuma Türkiye’den ve Türk Dünyasından çok sayıda akademisyenin katılması bekleniyor. 

Kırım’dan gelecek katılımcılar arasında Gaspıralı’nın torunu Prof. Dr. Hulnara Seitvanieva da yer alıyor.

Abdullah Yeşilkaya / Eskişehir

İsmail Gaspıralı Kimdir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum