Libya’da İki Türk Vatandaşı Kaçırıldı

Libya’da İki Türk Vatandaşı Kaçırıldı
Libya’nın başkenti Trablus’ta çalışan iki Türk vatandaşı, Salı akşamı kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Nerede tutuldukları ile ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Dışişleri kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Nazım Süpürgeci ve Emrah Bahçeci isimli iki Türk vatandaşı, Trablus’ta kaldıkları yerden çıktıkları sırada yolda kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından alıkonuldu.

İşçiler, Summa İnşaat Şirketi’nde satın almacı olarak görev yapıyor. İşle ilgili bir görüşme yapmak üzere Summa işçilerinin kaldığı kamptan yola çıktıkları sırada alıkonulan Süpürgeci ve Bahçeci’nin nerede tutuldukları bilinmiyor.

Dışişleri kaynakları, şirket yetkililerin ve büyükelçilik çalışanlarının yerel makamlarla irtibat halinde olduğu bilgisini verdi.

Türk Dışişleri’nden Libya için güvenlik uyarısı verilmişti

Libya’da darbe girişiminde bulunan emekli General Halife Hafter, Muammer Kaddafi'ye karşı savaşan ancak Libya'nın yeni döneminde bir türlü kontrol altına alınamayan silahlı örgütlere karşı mücadele başlattığını açıklamış; Türk ve Katar vatandaşlarının istihbarat faaliyetinde bulunduğunu ve ‘teröre destek verdiğini’ iddia etmişti.

22 Haziran’da Halife Hafter, Türk ve Katar vatandaşlarının 48 saat içinde Libya'nın doğusunu terk etmelerini istemişti. Ardından, ülkenin doğusunda çalışan 420 Türk işçi İstanbul'a getirildi.

Bingazi ve doğu bölgelerinde orduya bağlı ‘Libya Kalkanı’ güçleriyle emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler arasında çıkan çatışmalar sürüyor.

Dışişleri Bakanlığı, 14 Haziran'da güvenlik kaygıları nedeniyle Bingazi'deki Türkiye Başkonsolosluğu'nun faaliyetleri geçici olarak askıya almış, diiplomatik personeli başkent Trablus'a göndermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.