İslam Dünyasından Erdoğan'a Dua ve Destek

İslam Dünyasından Erdoğan'a Dua ve Destek
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Erdoğan'a destek yağdığını söyledi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, İslam dünyasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını büyük bir sevinçle karşıladığını belirterek, "İslam dünyasının her köşesinden Erdoğan'a dualar ve destek mesajları geliyor" dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sadece Türkiye'yi değil, başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı yakından ilgilendirdiğini, dünyanın gözünün Türkiye'ye çevrildiğini söyledi.

Bu ilginin Türkiye'nin tarihi ve coğrafi derinliğinden ve son 12 yıldır izlenen dış politikadan kaynaklandığını ifade eden İşbilir, Türkiye'nin son 12 yıldır tabuları yıkıp, geçmişiyle yüzleşerek, darbeciler ve darbelerle hesaplaşarak, İslam dünyasına yeni yüzünü çevirdiğini anlattı. İşbilir, Türkiye'nin bu süreçte tarihi sorumlulukları olan, İslam coğrafyasına himayeci bir politika izlediğini, bazen çıkarlarına ters olsa bile dış politikada ilkeli bir şekilde yoluna devam ettiğini kaydederek, "Türkiye, dış politikada halklardan yana politika izledi. Bunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi çok büyüktü" değerlendirmesinde bulundu.

İslam dünyasının bir asra yakındır kendisine dayatılan düzenlere karşı koyabilecek, değerlerini savunabilecek, moda tabirle dik duracak bir lider profilini arzuladığını belirten İşbilir, "İslam dünyası arzu ettiği lider profilini Erdoğan'ın şahsında gördü. Çünkü neredeyse 1 asra yakın zamandır diktatörlere mahkum edilmiş İslam coğrafyası. Erdoğan, seçilmiş, sivil, halkın, hakikatin, İslam'ın, ümmetin vicdanını dile getiren ve küresel, özellikle güç odaklarına karşı da bir lider profili çizdi. Sözlerinin arkasında durarak hamasi nutuklar atmadığını gösterdi" diye konuştu.

"İslam dünyasının her köşesinden Erdoğan'a dualar ve destek mesajları geliyor" diyen İşbilir, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan önemli bir lider profili ortaya koydu. Hatta pek çok İslam ülkesinde 'Erdoğan seçime kazanır' görüşü hakim. Bazı kanaat önderleri Erdoğan'ı Selahaddin Eyyubi, Abdülhamit Han gibi görüyorlar. Böyle bir heyecan var İslam dünyasında. Böyle bir heyecan var Erdoğan'a karşı. Gazze'ye, Davos'taki çıkışıyla sahip çıkması, Arakan'a ailesini göndermesi, Mısır ve Suriye'de otoriteden, darbeci ve zalim yöneticilerden değil halktan yana tavır alması İslam dünyasının Erdoğan'a olumlu bakmasındaki en önemli etkenler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum