CHP'den AK Parti'ye Sürpriz Destek

CHP'den AK Parti'ye Sürpriz Destek
CHP tüm teşkilatlarına mektup göndererek Salı günü görüşülecek olan Çözüm Paketi'nin 4. maddesine destek vereceğini bildirdi.

CHP, Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü görüşülecek olan Çözüm Paketi'ne ilişkin teşkilatına mektup gönderdi. Mektupta, CHP'nin tasarısının 4. Maddesine ilişkin eleştirilerini ifade etmekle birlikte, eksiğine, yetersizliğine rağmen bu tasarının yasalaşmasını destekleyeceği belirtildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzasıyla parti teşkilatlarına ve sivil toplum kuruluşlarına Çözüm Paketi'ne ilişkin bir mektup gönderildi. 
 
TUTANAKLAR TEŞKİLATTA

Star'da yer alan habere göre, Tanrıkulu'nun hazırladığı Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ve Çözüm Paketi'nin İçişleri Komisyonu'ndaki tutanakları da bir sayfalık mektubun ekinde yer aldı. Mektupta, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" üzerine 2 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen İçişleri Komisyonu'nda CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Rıza Türmen ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın görüşlerini açıkladığı ve tasarının 4. Maddesi'ne ilişkin eleştirilerini ifade ettikleri belirtilerek şöyle denildi: 
 
"Toplantıda Kürt sorununun çözümü konusunda esas zeminin Türkiye Büyük Millet Meclisi olması gerektiğine dair vurguyu yineleyen Sayın Hamzaçebi, Sayın Tanrıkulu, Sayın Türmen ve Sayın Kart getirilen tasarıya dair eleştirilerini ifade etmekle birlikte, söz konusu çalışmanın olumlu olabileceğini dile getirerek destek vereceklerini açıklamışlardır. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da da ifade ettiği gibi CHP, çözüm konusunda her türlü pozitif adımı desteklemeye devam edecektir." 
 
Barışın kalıcılaşması için toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi konusunda TBMM'ye sunulan Toplumsal Mutabakat Komisyonu önerisine benzer öneriler ve çalışmalara devam edileceği belirtilen mektupta, "AKP'nin bu süreci baltalamasına, seçim odaklı olarak kullanmasına izin verilmeyecektir" ifadesi yer aldı. 
 
SEÇİM HAMLESİ 
 
Mektupta AK Parti'nin tavrı eleştirilerek şöyle denildi: 
"Tarihsel ve güncel bir sorun olan Kürt meselesinin çözümünün iktidar partisinin seçim propagandalarına mahkûm edilmesi, sorunun daha da derinleşmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gündeme getirilen bu tasarı da AKP'nin tipik bir seçim hamlesi olarak görünmektedir. Açıktır ki AKP, CHP'nin bu tasarıyı desteklemesinden rahatsız olmuştur. Zira böylece Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde CHP'yi çözüm karşıtı olarak göstermeye gayret edecekti. Ancak CHP çözüme değil, hükümetin Türkiye'ye dayattığı çözümsüzlüğe karşıdır. Son üç yılda TBMM gündemine CHP tarafından taşınan çözüm önerilerinin hiçbirinin AKP tarafından desteklenmemesi, kimin çözümden yana, kimin çözüme karşı olduğunu göstermeye yeterdir." 
 
CHP'NİN TAVRI 

Mektupta Çözüm Paketi konusunda CHP'nin izleyeceği tavra ilişkin şu ifadeler yer aldı: 
"CHP, gündeme getirilen yasa tasarısının 4. Maddesine ilişkin eleştirilerini ifade etmekle birlikte, eksiğine, yetersizliğine rağmen bu tasarının yasalaşmasını desteklemektedir. Bunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesi için EK'teki tutanakta ifade edilen görüşlerin tüm partililerimiz, teşkilatlarımız tarafından iyi anlaşılarak halkla ve yerel basınla paylaşılması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum