ATV'de Skandal Kare!

ATV'de Skandal Kare!
ATV'de yayınlanan bir dizide resmen Subliminal mesaj verildi.

ATV'de yayınlanan "Diğer Yarım" isimli dizide kelimenin tam anlamıyla rezillik yaşandı. Dizide yayınlanan bir karede Subliminal mesaj verildi. Dizinin bir bölümünde telefonla konuşan oyuncunun arkasında bulunan tabelada "SEX" yazıyor. 

Bu mesaj, bazı izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Dizinin 3. bölümünün 23. dakikasında çıkan bu skandal mesaj, izleyicilerden büyük tepki çekti. 

NTC Medya tarafından yapılan dizi, Cuma akşamları yayınlanıyor. Dizide Meryem karakterini İpek Tuzcuoğlu, Ecevit karakterini de Orhan Kılıç oynuyor. 

Dizinin Subliminal mesajın verildiği sahnede oynayan Esma rolünü ise Gonca Sarıyıldız oynuyor. Dizide Nevra Serezli, Sait Genay gibioyuncularda bulunuyor. 

ORJİNAL KARE 

digeryarim1-video-3106.jpg

DÜZENLENEN KARE 

digeryarim2-video-3106.jpg

SUBLIMINAL MESAJ NEDİR? 

Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır.

Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Dizilerde veya filmlerde karakterlerin içtiği içecek markaları, kıyafetleri subliminal mesaj örneklerindendir. Bu tekniklerin amaçları, etkisi, kullanım sıklığı ve rekabet gibi konularda ahlaka uygunluğu konuları tartışmalıdır. Marka ve ürünlerin pazarlamasından toplumun ilgi , ihtiyaç ve algısını değiştirmeye kadar birçok konuda kullanılmaktadır. Bir kişiyi kurumu ya da ürünü kötü göstermek için o şey ile kötü olan bir nesnenin aynı temada işlenmesi subliminal mesajın en yaygın kullanılma şeklidir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde en bilinçli ve defansif kişiler bile bu mesajları ilk bakışta %100 olarak çözememektedir. Bu da toplumlarımızı yönlendirmeli reklamlara karşı savunmasız bırakmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum