Verem Hastalarına Ramazan Hediyesi

Verem Hastalarına Ramazan Hediyesi
Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından verem hastalarına Ramazan ayında yardım ulaştırıldı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından verem hastalarına Ramazan ayında yardım ulaştırıldı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Tüberküloz, hala önemli bir halk sağlığı sorunudur. Sosyal bir hastalık olması sebebiyle bu hastalıkla ilgili yürütülen bütün faaliyetlerin toplum, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekir. Hastalık sıklıkla sosyo-ekonomik durumu düşük kişilerde görülmektedir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ortaya çıkan hastalığın tedavisi çoklu ilaçlarla en az 6 ay sürmektedir. İlaçların düzenli kullanılması esastır. Bu zor ve uzun tedavi süresince hastaların moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması da hastalığın seyri açısından önemlidir. Çevresinde herkesin hastaya destek olması; hastanın ilaçları düzenli kullanmasında ve iyileşme sürecinde etkilidir.

İl düzeyinde tüberküloz kontrol hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla Kastamonu İli Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyonunda İl Verem Kontrol Kurulu 3 (üç) ayda bir toplanmaktadır. 2013 yılında hastalara motivasyon amacıyla Verem Savaş Derneğinin desteğiyle kurul üyeleri ve hastalar güzel bir yemek organizasyonunda buluşmuştu. 2014 yılı 2. İl Verem Kontrol Kurulunda alınan kararla da ilimiz hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile hazırlanan ramazan paketleri Halk Sağlığı Müdürlüğünce ihtiyaç sahibi verem hastalarına ulaştırıldı”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.