Başbakan Erdoğan İçin Sürpriz İstifa!

Başbakan Erdoğan İçin Sürpriz İstifa!
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinin Belediye Başkanı Eşref Ünsal, 10 Ağustos'taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için Demokrat Parti'den istifa ettiğini bildirdi.

 Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014'te yapılan  Mahalli İdareler Seçimleri'nde, Demokrat Parti'den belediye başkanlığına aday  olduğunu ve kazandığını dile getirdi. 

  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, partisinin genel merkezi tarafından  cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklendiğini anımsatan Ünsal, bu  duruma tepki için partisinden 3 belediye meclis üyesi ile istifa ettiklerini  belirtti. 
 
 Bugünden itibaren görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini ifade  eden Ünsal, şöyle konuştu:  
 

dp-den-cati-adayi-istifasi-6251554_400.jpg

"Bugün gelinen noktada, demokratlıktan bahseden ancak Mısır'da  darbeciliği savunan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememiz hususunda  yapılan dayatmayı, siyaset anlayışımızla bağdaştıramadık. Bizler, çatı adayını  değil, 'minareler süngü, kubbeler miğfer' diyen, içimizden biri, kubbe adayımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz. Ülke sorunlarını bilmeyen, halkın 

 içinden gelmeyen, sözde demokrat Ekmeleddin İhsanoğlu için halktan destek  istememiz mümkün değildir. Bu sebeple, dayatmacı politikayla belirlenen adaya  tepki olarak Demokrat Parti saflarından ayrılıyoruz. Genel Başkan Gültekin  Uysal'a başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz, milletimiz için  hayırlara vesile olmasını diliyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum