İşte Dünya Kupası Finalinin Hakemi

İşte Dünya Kupası Finalinin Hakemi
FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ile Arjantin arasında oynanacak final maçını Nicola Rizzoli yönetecek.

Cüneyt Çakır yarı finalde görev alarak final şansını kaybederken, dev finali İtalyan hakem Nicola Rizzoli'nin yöneteceği açıklandı.

Pazar günü Almanya ve Arjantin arasında oynanacak final müsabakasını İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

Turnuva boyunca başarılı maçlar çıkaran Cüneyt Çakır, Arjantin'in yarı finalde Hollanda karşısında oynadığı mücadelede düdük çaldığından final şansını büyük oranda kaybetmişti.

Brezilya'daki kupada daha önce 3 maçta görev alan Rizzoli, grup aşamalarındaki İspanya-Hollanda ve Nijerya-Arjantin maçlarının yanı sıra çeyrek finalde Arjantin ve Belçika arasındaki mücadeleyi yönetti.
2007 yılında FIFA kokartı takan 42 yaşındaki hakem, Atletico Madrid ve Fulham arasında oynanan 2010 UEFA Avrupa Ligi finalinde ve 2013'te Bayern Münih ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'ni yönetmişti.

Geçtiğimiz sene Türkiye'de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da görev yapan Rizzoli'nin yardımcılıklarını Renato Faverani ve Andrea Stefani yapıyor. Final maçının 4. hakemi ise Ekvador'dan Carlos Vera olacak.
Bologna doğumlu bir mimar olan Nicola Rizzoli, Dünya Kupası finalinde görev alan 3. İtalyan hakem olacak. Daha önce 1978'te Sergio Gonella ve 2002'de Pierluigi Collina finalde düdük çalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.