Başbakan Erdoğan'dan Sert Mesajlar

Başbakan Erdoğan'dan Sert Mesajlar
Türkiye'nin alıkonulan Musul Başkonsolosluğu görevlileri ve ailelerinin bırakılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Sabrımız son raddeye geliyor" uyarısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Irak'ta alıkonulan başkonsolosluk görevlilerinin bir an önce kurtarılması için sabırla hareket ettiğini belirterek "Ama sabrımız artık son raddeye doğru geliyor" dedi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce Sepetçiler Kasrı'nda verilen iftar programında konuşan Erdoğan, şunları söyledi: 

 
 EY İSRAİL: İsrail her zamanki gibi terör estiriyor. Şu ana kadar 100'ü aşkın Filistinli kardeşimizi şehit etmiş durumdalar. İşte 400 ton bomba yağdırdılar. Nerede insanlık? İşte uluslararası camiayla görüşmelerimi yapıyorum ama herkes biçare. Biz şu anda Kızılayımızla, aynı şekilde AFAD'la, aynı şekilde TİKA'yla oraya insani yardımları ulaştırmanın gayretleri içindeyiz. Fakat 2012'de yaptıkları gibi her tarafı yerle yeksan ediyorlar. 'Efendim ateşkes...' Tamam da 2012'de de ateşkes ilan edilmişti. 2012'deki ateşkeste İsrail verdiği sözleri yerine getirmedi. Şimdi yine başladı. 'Hamas roket atıyor' diyor, yalan. Roket atıyorsa kaç tane İsrailli öldü bir de bunu açıklayın. Şimdi kara harekatına hazırlanıyor. Ey İsrail, Türkiye ile bir normalleşme yakalamak istiyorsan bir defa bu kara harekatını durdurman gerekir bir. İki, bu bombardımanı durdurman gerekir. Aksi takdirde Türkiye ile İsrail arasında normalleşme süreci diye bir şey çalışmaz, çalıştırılamaz.
 
 ALIKONULAN TÜRKLER: Rehine kardeşlerimizin bir an önce kurtarılması için, elimizden geleni sabırla takip ediyoruz ama sabrımız artık son raddeye doğru geliyor. Bir Müslüman, bir Müslüman kardeşine böyle bir zulmü yapamaz. Sana herhangi bir saldırısı olmayan, orada büyükelçilikte, başkonsoloslukta görevli olan bu tür insanlara karşı böyle bir şey yapılamaz. Dolayısıyla bu insanlar şu anda çok zor şartlar altında Irak'ta yaşamaya başladılar. Bu zor şartları biz şu anda hissediyoruz. Onun için de buradan IŞİD örgütüne de ayrıca sesleniyoruz. Artık bizim bu vatandaşlarımızı, bu başkonsolosluk görevlilerimizi ki bunların içinde bayanlar var, çocuklar var... Bırakmalarını özellikle istiyoruz. Bunun gereğini yapmaları gerekir. 
 
 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE: Şimdi bir de bonzai denilen bir şey daha çıktı. Daha ucuz ve çok daha yaygın. Bir neslin Allah muhafaza gidişi söz konusu, yok oluşu söz konusu. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin bizim milli bir meselemiz olduğuna inanıyorum. Manevi bir meselemiz olduğuna inanıyorum. 
 
BM'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u telefonla arayarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunması çağrısı yaptı. Erdoğan, İsrail'in saldırıları konusunda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de telefonda görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum