Vergisini Zamanında Ödeyenin Suçu Ne?

Vergisini Zamanında Ödeyenin Suçu Ne?
ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, Meclis Komisyonu’ndan geçen Torba Yasa Tasarısı’yla ilgili uyarılarda bulunarak “Vergisini düzenli ödeyenler korunmalı” dedi.

Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Meclis Komisyonu’ndan geçen ve önümüzdeki hafta Genel Kurul’a gelmesi beklenen Torba Yasa Tasarısı’nı Habervaktim gazetesine değerlendirdi.

Düzenleme ile vergisini zamanında ödemeyen mükellefler cezasının silineceğini hatırlatan Okkalı, tasarıya bir madde daha eklenerek vergisini zamanında ödeyenlerin yüzde 5 ile 10’luk bir indirimle ödüllendirilmelerini istedi.

İNSANLAR AFFA ALIŞTIRILIYOR

1924’ten bu yana 34 tane affın çıktığını söyleyen Okkalı, “Her 3 yılda bir vergi affı çıkıyor. Bunu bilen mükellefte ‘Niye vergimi ödeyeyim?’ deyip affı bekliyor. Vergisini ödemeyen vatandaş parasını sermaye olarak kullanıyor nasıl olsa af çıkar diye bekliyor. Vergisini ödeyen mükellef ise büyüyemiyor; adaletsizlik, haksızlık yapana teşvik oluyor” dedi.

“MALİ MÜŞAVİRLER AFFA KARŞI”

Mali müşavirler olarak affa karşı olduklarını söyleyen Okkalı, “Af olmaması gereken bir sistem ekonominin çok kilitlendiği dönemlerde vergi yapılandırması insanlar tarafından öyle bir şeye çevrildi ki insanlar elindeki hazır parayı harcadı veya yatırıma çevirdi. Elinde para kalmadı. Şimdi 6111 ile 18 taksitle 36 ay vadeli bir taksitlendirme yapıldı. Şuan insanlar bunu ödemek için ödemelerini aksattılar. Bundan 36 ay sonra tekrar zorunlu olarak af çıkarmak zorunda kalacaksın. Şimdi sistem af üzerine, taksitlendirme üzerine kurulmuş bir sistem haline geldi. Bu da iyi bir yöntem değil. Bir defaya mahsus milat kabul edilmeli ve her şey sıfırlanmalı. Aksi taktirde insanlarda büyük bir beklenti oluşur ve ileride düzgün bir mükellef kalmaz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum