Adı “İslam” Olan Diktatörden Kafirlik

Adı “İslam” Olan Diktatörden Kafirlik
İslam Kerimov diktasındaki Özbekistan’dan gelen bir haber ‘bu kadar da olmaz!’ dedirtti. Bir işadamı, cep telefonunda Kuran’ı Kerim bulunduğu için tutuklandı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Yoğun hak ihlali vakaları ile uluslararası insan hakları kuruluşlarının merceği altında bulunan İslam Kerimov diktasındaki Özbekistan’dan gelen bir haber ‘bu kadar da olmaz!’ dedirtti.

Din ve vicdan hürriyeti önündeki engellerin Soyvet dönemine rahmet okutacak seviyede seyrettiği ülkede, son olarak bir Tacikistan vatandaşı Müslüman işadamı, cep telefonunda Kuran’ı Kerim bulunduğu için tutuklandı ve çıkarıldığı ‘mahkeme’ce 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

AİLESİYLE DE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Kuran’la yakalandığı için bu cezaya çarptırıldığı bildirilen Zübeyd Mirzarahimov isimli Tacikistan vatandaşının, ailesi dahil hiçbir kimseyle de görüştürülmediği öğrenildi. Eylül 2013’te bu yana cezaevinde tecritte tutulan Mirzarahimov’un eşinin görüşme talepleri Özbek yetkililer tarafından aylardır geri çevriliyor.

KERİMOV ZULMÜ SINIRLARI AŞTI

Eski Sovyetler Birliği sınırları içerisinde din ve vicdan özgürlüğü konularında faaliyet gösteren Forum 18 Derneği yetkililerinden Feliks Korli, Tacikistan’da işadamı olan Mirzarahimov’un Özbekistan’dan ülkesine dönerken kontroller sırasında telefonunda Kur’an, vaaz ve dini metinlere rastlandığını, bu sebeple hapsedildiğini söyledi. Korli, Özbekistan’a gelen herkesin Müslüman ve Hristiyan ayırt edilmeden gizli odalarda arandığını belirterek bunun kötü bir teamül haline geldiğini kaydetti. Korli, yolcularda özellikle dini materyaller arandığını, gerek dijital gerekse de basılı olarak Kur’an-ı Kerim dahil dini materyalle yakalanan yolcuların hemen yakalandığını ve ceza aldığını ifade etti. Korli, şu ifadeleri kullandı: “Elbette Mirzarahimov suçlu değil. Çünkü onun cep telefonunda bulunan yazılar kimseyi şiddete davet etmiyor. Bunlar normal İslami kitap ve kayıtlar. Özbekistan Anayasasına göre herkes fikir, okuma ve istediği bilgiyi alma özgürlüğüne sahiptir. Ancak baskıcı rejim kendini inkar ederek sadece kendi vatandaşlarına değil, Mirzarahimov gibi diğer ülkelerin vatandaşlarına da zulmediyor.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.